Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Εάν όλα πάνε καλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις έκτακτες κοινωνικές παροχές

Σταθάκης: Εάν όλα πάνε καλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις έκτακτες κοινωνικές παροχές
Έχει ήδη επέλθει συμφωνία κατ' ουσίαν για τη 2η αξιολόγηση με όλες τις πλευρές να συγκλίνουν στην ανάγκη λύσης μέσα στον Ιανουάριο
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική αναδιανομής» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτή που λαμβάνει αποφάσεις για τα θέματα που θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας, είναι η ελληνική κυβέρνηση κι όχι οι δανειστές».
«Εάν όλα πάνε καλά, εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ενώ για το θέμα της αξιολόγησης ο Γιώργος Σταθάκης εκτιμά ότι οι εκκρεμότητες μπορεί να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες.
«Έχει ήδη επέλθει συμφωνία κατ' ουσίαν, με όλες τις πλευρές να συγκλίνουν στην ανάγκη λύσης μέσα στον Ιανουάριο.
Στο μεγάλο αγκάθι της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει, ότι χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από την πλευρά του Ταμείου ή συμβιβαστικές λύσεις, που θα είναι όμως συμβατές με το πλαίσιο συμφωνίας που ήδη έχει επιτευχθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Η αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και αυτό πιστεύω το αντιλαμβάνονται οι συνομιλητές μας στο εξωτερικό», είναι η απάντηση που δίνει στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης