Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Εξοφλούνται εντός του 2017 οι 102.000 εκκρεμούσες συντάξεις και τα εφάπαξ

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Εξοφλούνται εντός του 2017 οι 102.000 εκκρεμούσες συντάξεις και τα εφάπαξ
Δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας
Την εξόφληση των 102.000 συντάξεων που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και των εφάπαξ εντός του 2017 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος αφού χαρακτήρισε υπόδειγμα τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), υποστήριξε πως δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πετρόπουλος είπε πως με τον ΕΦΚΑ η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο φορέα δίκαιης ασφάλισης, κάτι που όπως είπε, «άλλες χώρες χρειάστηκαν χρόνια για να πετύχουν».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, ο κ.Πετρόπουλος είπε πως αυτές συνδέονται με το πραγματικό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών, αίτημα που όπως τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.
Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο απολύσεων λόγω της δημιουργίας του ΕΦΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες του, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φόρα από εδώ και στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας.
Όσον αφορά τη διαπραγματεύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε πως όλη η κοινωνία πρέπει να ταχθεί στο πλευρό της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε «αυτή δεν έχει απέναντί της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών».
«Χρειαζόμαστε τη συμπαράταξη στο εσωτερικό της χώρας, θέλουμε τη στήριξη των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης