Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Κανένα μέτρο για μετά τη λήξη του προγράμματος

Σβίγκου: Κανένα μέτρο για μετά τη λήξη του προγράμματος
Η αβεβαιότητα δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη, επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Κανένα μέτρο για μετά τη λήξη του προγράμματος», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «η αβεβαιότητα δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη».
Η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι «εργαζόμαστε για να μπορέσει πραγματικά να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, με όρθια την ελληνική κοινωνία.
Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, την καλεί να θυμηθεί ποια μέτρα έχει υπογράψει και ποια καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει.
Συγκεκριμένα, η κ. Σβίγκου τόνισε, ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος», σημειώνοντας ότι «τέτοια μέτρα δεν υπακούουν σε καμία οικονομική λογική, αλλά υπακούουν μόνο σε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις των δανειστών».
Επισήμανε, πως «ακριβώς επειδή και η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει στους στόχους της και επειδή δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να προστεθεί άλλη μια εστία αβεβαιότητας στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Ανέφερε επιπλέον, ότι η πλειονότητα των εμπλεκομένων επιθυμούν την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί εκείνο το σημείο ισορροπίας που δεν μπορεί να είναι συμβατό με μέτρα για μετά το 2018.
Η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι «είναι γνωστές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ και ο τρόπος με τον οποίον έχει κινηθεί, όχι μόνο σ' αυτή τη φάση του προγράμματος, αλλά και σε προηγούμενες φάσεις, όπου κι εκεί έβαζε εμπόδια στην ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης, απαιτούσε πρόσθετα μέτρα, έλεγε ότι δεν θα βγουν οι στόχοι κι αμφισβητούσε τα στοιχεία της Κομισιόν».
«Έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο και αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει κανέναν να συνεχιστεί μια αβεβαιότητα ως προς το ελληνικό πρόγραμμα», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης