Πολιτική

Αχτσιόγλου: Δεν θα δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις

Αχτσιόγλου: Δεν θα δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εκτιμά ότι ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Σημειώνει δε, πως θα επιμείνει στη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και αφήνει ανοιχτή τη «θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Κανένα ορθολογικό επιχείρημα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων».
Για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων η υπουργός αναφέρει ότι η επαναφορά τους αποτελεί «κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».
Σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, σημειώνει ότι «δεν έχει τεθεί από τους δανειστές» και πως «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί ο στόχος του +0,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2016».
Εκτιμά δε, πως ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης