Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενεργό ρόλο των ΕΕ και ΟΗΕ θέλει η Αθήνα στις συνομιλίες για το Κυπριακό

tags :
Ενεργό ρόλο των ΕΕ και ΟΗΕ θέλει η Αθήνα στις συνομιλίες για το Κυπριακό
Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες στη Γενεύη αυτό δεν συνεπάγεται και "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων
Τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιθυμεί η ελληνική πλευρά στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη.
Η Αθήνα εκτιμά πως θα πρέπει να υπάρχει ενεργός ρόλος στη διαδικασία εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης τόσο από την πλευρά της ΕΕ, καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν J. C. Juncker βρίσκεται ήδη στη Γενεύη, όσο και από το ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο θα πρέπει να εκπροσωπηθεί όχι μόνο από τα 5 μόνιμα μέλη αλλά και από τα 15.  
Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες στη Γενεύη αυτό δεν συνεπάγεται και "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων.
Και αυτό γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει να τηρηθεί διαδικασία "open ending", δηλαδή να τεθεί σε εφαρμογή ένας μηχανισμός "διάσωσης" των διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει παύση των συζητήσεων και επανέναρξή τους, ώστε να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία.
Οι ίδιες πηγές απαντούσαν και στο ερώτημα που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής τους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων στον Αλέξη Τσίπρα πως κλήθηκε αργά για να ενημερωθεί, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές να εξηγούν πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, οι συνθήκες και τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και ως εκ τούτου όσο πιο αργά ενημερωθεί κάποιος τόσο καλύτερη ενημέρωση θα έχει.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης