Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εκτός ατζέντας οι πρόωρες εκλογές – Δουλεύουμε για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Τζανακόπουλος: Εκτός ατζέντας οι πρόωρες εκλογές – Δουλεύουμε για το κλείσιμο της αξιολόγησης
Θέλουμε εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της ΕΚΤ είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι οι πρόωρες εκλογές είναι εκτός της ατζέντας της κυβέρνησης διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
«Θέλουμε εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της ΕΚΤ.
Αυτό είναι το σημείο – κλειδί για την ελληνική οικονομία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
Ο κ.Τζανακόπουλος απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπάρχει γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως όχι μόνο δεν υπάρχει αντάρτικο αλλά εικόνα σύμπλευσης για την προσπάθεια που όπως είπε, άρχισε το 2015.
Όσον αφορά το έτερο μείζον θέμα, αυτό των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Γενεύη «αν υπάρξει διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση τις επόμενες ημέρες».
«Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για θετική κατάληξη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.
Η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να έχουμε καλό κλίμα στις συζητήσεις στη Γενεύη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως υπάρχει σταθερός συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Νίκο Αναστασιάδη.
Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ.Κοντονής είπε ότι «προσερχόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα και με την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει μια συμφωνία».
«Αν και η Τουρκία ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση, νομίζω θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια θετική εξέλιξη ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ένα ερωτηματικό» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης