Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β’ αξιολόγηση – Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β’ αξιολόγηση – Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο
Το 2017 και το 2018 έχουν κλείσει ουσιαστικά χωρίς οποιονδήποτε νέο φόρο, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β’ αξιολόγηση διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, ο οποίος απέρριψε και τα σενάρια περί καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της έως τον Απρίλιο.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σταθάκης ερωτηθείς για το εάν η αξιολόγηση θα «σέρνεται» έως την άνοιξη ή αν θα τελειώσει τον Ιανουάριο, είπε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό και ότι μπορεί να κλείσει.
«Νομίζω ότι είναι κοινός τόπος ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό.
Είναι επίσης κοινός τόπος ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει.
Τεχνικά είμαστε στο σημείο που νομίζω ότι αν βρεθούμε στο τραπέζι με καλή πολιτική διάθεση, κλείνει σχετικά γρήγορα, αμέσως.
Το πρόβλημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει συμφωνία με δεδομένο την τοποθέτηση του ΔΝΤ και αυτό το στρατηγικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αναφέροντας πως δεν υπάρχει σενάριο για Απρίλιο και ότι το θεωρεί αδύνατο.
Όπως είπε, το 2017 και το 2018 έχουν κλείσει ουσιαστικά χωρίς οποιονδήποτε νέο φόρο, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση συζητεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το τετραετές πρόγραμμα 2016 - 2020.
Ερωτηθείς για τα περί πρόωρων εκλογών ο κ.Σταθάκης δήλωσε υποστηρικτής της τετραετίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης