Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζαβάρας: Αβέβαιο εάν θα έχουμε τελική λύση και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις εντός του Ιανουαρίου

Τζαβάρας: Αβέβαιο εάν θα έχουμε τελική λύση και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις εντός του Ιανουαρίου
Οι απαιτήσεις των δανειστών προκύπτουν από συμβάσεις, συμφωνίες υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι εξακολουθεί να παραμένει η αβεβαιότητα για το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει τελική λύση και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εντός του Ιανουαρίου διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση και στις μονομερείς ενέργειες της.
«Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι απαιτήσεις, οι οποίες προκύπτουν από συμβάσεις, συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα και θεωρώ ότι όσο αξιοπρεπές είναι να υποστηρίζει κάποιος την εθνική του υπερηφάνεια, άλλο τόσο αξιοπρεπές είναι να επιδεικνύει συναλλακτική συνέπεια.
Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για την αξία τού να τηρούνται οι συμφωνίες.
"Pacta sunt servanda" έχει επαναλάβει και αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι εκείνο το κριτήριο, με το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τζαβάρας.
Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της ΝΔ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ προσφιλή στην κυβέρνηση και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο που να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η ΝΔ είναι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ».
«Η στάση της ΝΔ στο θέμα ενδεχόμενων απολύσεων στον δημόσιο τομέα έχει επαρκώς απαντηθεί και έρχεται και επανέρχεται για λόγους μαύρης προπαγάνδας.
Δεν έχουμε πει ποτέ ότι θα γίνουν απολύσεις, όμως είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, ώστε μέσα από μία διαδικασία, που θα αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους με αντικειμενικά κριτήρια, να καταπολεμηθεί η αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε λάθος θέσεις ακατάλληλοι άνθρωποι» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης