Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απαισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού παραμένει ο Β. Λεβέντης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Απαισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού παραμένει ο Β. Λεβέντης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την απαισιοδοξία του, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχουν πολλές δυσκολίες ακόμα
Απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού παραμένει ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, κατά την αποχώρηση του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, οι δύο άνδρες ενδεχομένως θα μεταβούν στη Γενεύη εάν μέχρι Τέταρτη βράδυ τα κλιμάκια έχουν βρει έδαφος προσέγγισης.
«Αν πάει ο Erdogan γιατί να μην πάω κι εγώ να κάνουμε ότι μπορούμε;», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συμφώνησε μεν, του εξέφρασε δε την απαισιοδοξία του, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχουν πολλές δυσκολίες ακόμα, δεν έχει εξευρεθεί λύση στις αποζημιώσεις, οι Τούρκοι δεν δέχονται να αποχωρήσουν τα στρατεύματα τους και η λύση των κυανοκράνων είναι ακριβή.
Όπως επισήμανε ο κ. Λεβέντης, ο ίδιος μετέφερε στον πρωθυπουργό ότι καθώς είναι 23 χρόνια μεγαλύτερός του, έχει συμμετάσχει σε πολλές διαδηλώσεις για το Κυπριακό.
«Η γενιά μας είναι πληγωμένη για το θέμα της Κύπρου», πρόσθεσε.
Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι συζήτησε με τον κ. Τσίπρα και για την αξιολόγηση και για το θέμα των εκλογών, δε θέλησε όμως να δώσει καμιά περαιτέρω λεπτομέρεια για το τι οι δύο άνδρες είπαν στη συνομιλία τους.
Νωρίτερα, τη σημασία των συμμαχιών της Αθήνας και της Λευκωσίας στο θέμα του Κυπριακού, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια σύντομου διαλόγου που είχε, παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.
«Όλα είναι ανοιχτά. Το θετικό είναι ότι έχουμε σταθερή θέση, και εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
- Δεν είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία, αλλά υπάρχει και η Ε.Ε..
- «Και η λογική» παρενέβη ο Β. Λεβέντης.
- «Είναι πράγματι σημαντικό αυτό» συμφώνησε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης