Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο – Να αρθούν οι εγγυήσεις

Καμμένος: Να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο – Να αρθούν οι εγγυήσεις
«Επιτέλους σε κάτι να αποκτήσουμε κοινή εθνική γραμμή», σχολίασε ο υπουργός 
Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας εθνικής γραμμής που βάζει ως προϋπόθεση την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, και την άρση των εγγυήσεων», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνάντησή που είχε νωρίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτό βρήκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό, ο οποίος συμπλήρωσε πως «είναι ένας κοινός άξονας Αθήνας-Λευκωσίας, και από ό,τι είδα σήμερα, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο πολιτικής συναντίληψης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».
«Επιτέλους σε κάτι να αποκτήσουμε κοινή εθνική γραμμή», σχολίασε ο κ. Καμμένος.
«Το θέμα τώρα είναι μόλις έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το state of play (σ.σ. την πορεία των εργασιών) για τη διαπραγμάτευση στη Γενεύη, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν θα εκπροσωπηθούμε σε επίπεδο πρωθυπουργού ή αν θα αναλάβουν οι υπουργοί Εξωτερικών.
Το θετικό είναι, και το επανέλαβα και στη συνομιλία μου με τον Τούρκο Πρόεδρο, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε.
Αν διαφανεί πιθανότητα λύσης, εγώ είμαι διατεθειμένος να παραστώ στη Γενεύη.
Αν δεν διαφανεί, τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει να αναλάβουν να φτάσουν τις συνομιλίες μέχρι εκεί που μπορούν να πάνε», δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας, ενώ συμπέρανε πως «αυτή είναι μια κατάκτηση σημαντική, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε για λύση χωρίς να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».
Με την παραπάνω συνάντηση έκλεισε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης