Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται εθνική συνεννόηση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα – Δεν το πράττει η κυβέρνηση

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται εθνική συνεννόηση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα – Δεν το πράττει η κυβέρνηση
Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Την θέση ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι κάθε άλλο παρά προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται.
«Μόνη της διαπραγματεύτηκε το χρέος και πήρε μια συμφωνία κατώτερη και από εκείνη του 2012.
Πολλές φορές δεν ενημερώνει παρά την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για την αξιολόγηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε απαισιόδοξος αναφέροντας πως βάσει των όσων γνωρίζει, αυτή δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα.
«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν αλλάξει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 όπως, και δεν μπορεί να κλείσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις στα εργασιακά όπως είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Πρέπει να κλείσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Όσον αφορά το Κυπριακό ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε  ότι πρόκειται για σημαντικό εθνικό θέμα.
«Την προηγούμενη Πέμπτη στη συνάντηση μου με τον κ. Παυλόπουλο ζήτησα να υπάρχει εθνική συνεννόηση (...).
Χρειάζεται να υπάρξει λύση όχι ντε φάκτο διχοτόμηση» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει.
Όσον αφορά την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε σχεδιασμό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτή την περιοχή» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας πως όταν εκδηλώνεται τέτοια επίθεση στα γραφεία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, τότε χάνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.
Αναφερθείς στις ζυμώσεις για την κεντροαριστερά είπε ότι οι χρόνιες συζητήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο.
«Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι χρειάζεται ενότητα και ανανέωση» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης