Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Πρέπει η κυβέρνηση να δει την φορολογία – Αυτή σταματά τις επενδύσεις και τη γρήγορη ανάπτυξη

Καμμένος: Πρέπει η κυβέρνηση να δει την φορολογία – Αυτή σταματά τις επενδύσεις και τη γρήγορη ανάπτυξη
Ο Erdogan δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους που είναι προϋπόθεση για την Αθήνα για την επίλυση του Κυπριακού είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να δει κάποια στιγμή το θέμα της φορολογίας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι που σταματά τις επενδύσεις και εμποδίζει τη γρήγορη ανάπτυξη της οικονομίας.
«Η οικονομία πάει καλά.
Είναι σημαντικοί οι δείκτες που έχουμε για τον τουρισμό για το 2017.
Έχουμε επενδύσεις.
Εγώ το βλέπω από την εκμετάλλευση της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Πρέπει να τρέξουμε τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα.
Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα της φορολογίας, διότι αυτό που σταματάει αυτή τη στιγμή τις επενδύσεις και τη γρήγορη ανάπτυξη είναι ότι η φορολογία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας είναι δυσανάλογη από τη φoρολογία που επιβάλλεται στις άλλες χώρες που είναι ανταγωνίστριες» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Καμμένος.
«Δε μπορεί, δηλαδή, σε έναν Θεσσαλονικιό, σε έναν Μακεδόνα, σε έναν Θρακιώτη, να του λες «έλα εδώ να πληρώνεις ένα τριπλάσιο ποσοστό φορολογίας από ό,τι θα πλήρωνες αν η έδρα της επιχείρησής σου ήταν στη Βουλγαρία».
Και αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για τις επενδύσεις» είπε ο κ.Καμμένος.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο κ.Καμμένος εμφανίστηκε απαισιόδοξος.
«Ο Πρόεδρος Erdogan από ότι φαίνεται έχει τη σταθερή θέση ότι θα πρέπει οι δυνάμεις κατοχής να παραμείνουν εκεί για να εξασφαλίζουν όπως λέει την ασφάλεια των κατοίκων.
Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους αυτούς που αποτελούν προϋπόθεση για εμάς.
Η προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλη αλλά από τη μεριά της Τουρκίας δεν υπάρχει η θέληση να βρεθεί τέτοιου είδους λύση» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ότι «το σημαντικό είναι ότι διαμορφώθηκε επιτέλους σε ένα θέμα μία εθνική θέση».
«Η οποία προκύπτει από όλη αυτήν την πορεία του Κυπριακού και έχει να κάνει με τη βούληση όλων μας να υπάρξει μία λύση.
Μια λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη και λειτουργική και που θα εξασφαλίζει δύο προϋποθέσεις.
Την προϋπόθεση της αποχώρησης όλων των στρατιωτικών τουρκικών δυνάμεων από το νησί και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η άρση των εγγυήσεων.
Η Κύπρος είναι ένα κράτος, μέλος της ΕΕ έχοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτούς τους δύο όρους τους οποίους απεδέχθησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί και αποτελεί θέση της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών όπως έχει εκφραστεί» τόνισε ο κ.Καμμένος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο.
«Η αξιολόγηση θα τελειώσει.
Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση έχουν κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε σε μία καινούργια εποχή για την πατρίδα μας, μακριά από μνημόνια» είπε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης