Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας

Βαρβιτσιώτης: Οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας
«Υπό άθλιες συνθήκες, συνεχίζει να λειτουργεί μια εγκατάσταση που από προσωρινή έγινε μόνιμη και από παράτυπη έγινε τυπική»
Οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην «Ειδομένη της Αττικής» αντικατοπτρίζουν - πάνω από όλα - το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας και αναλγησίας.
Την άποψη αυτή εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, επισκέφθηκε τον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό που, εδώ και 16 μήνες, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί άναρχα η κυβέρνηση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.
Μετά τις εικόνες ντροπής - όπως τις χαρακτηρίζει - που αντίκρισε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, η εικόνα σήμερα διαψεύδει - για ακόμη μια φορά - τον διαψεύδοντα υπουργό.
Υπό άθλιες συνθήκες, συνεχίζει να λειτουργεί μια εγκατάσταση που από προσωρινή έγινε μόνιμη και από παράτυπη έγινε τυπική.
Και, δυστυχώς, βλέπουμε καταστάσεις που δε δικαιολογούνται, μετά από τόσους μήνες και τόσα χρήματα που έχουν τεθεί στη διάθεση της κυβέρνησης.
Οι συνθήκες φιλοξενίας που αντίκρισα εδώ, στην “Ειδομένη της Αττικής”, αντικατοπτρίζουν - πάνω από όλα - το μέγεθος της κρατικής ανικανότητας και αναλγησίας.
Οι σκληρές εικόνες των παιδιών, αλλά και όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να στοιχειώνουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης