Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης έχει 2 πλεονεκτήματα και 2 μειονεκτήματα – Για την αγορά αποτελεί καλύτερη επιλογή από τον Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης έχει 2 πλεονεκτήματα και 2 μειονεκτήματα – Για την αγορά αποτελεί καλύτερη επιλογή από τον Τσίπρα
Ο Μητσοτάκης θα αποδειχθεί – ως πρωθυπουργός – πολύ πιο συνεργάσιμος με τους δανειστές - Η καλύτερη συνεργασία θα σηματοδοτήσει μια περίοδο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.
Κλείνει ένα χρόνο πρόεδρος στην ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η μέχρι τώρα εικόνα τόσου του ιδίου όσο και της ΝΔ είναι ναι μεν αλλά….
Η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά το προβάδισμα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο έναντι μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποτύχει ενώ ο Μητσοτάκης είναι προφανώς πολύ πιο κοντά στις ανάγκες της αγοράς αλλά απουσιάζει το προφίλ του ισχυρού ηγέτη.
Βέβαια όταν κάποιος αναλαμβάνει πρωθυπουργός αποκτά για κάποιο διάστημα εύλογα προστιθέμενη αξία μέχρι η πολιτική να τον συνθλίψει όπως έχει κάνει τόσες φορές.

Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ έχει 2 πλεονεκτήματα.


Τα δύο βασικά πλεονεκτήματα του Μητσοτάκη είναι
1)Οι θέσεις του βρίσκονται πιο κοντά στην αγορά, ενώ προτάσεις όπως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις δεν μπορούν παρά να επικροτηθούν.
Η οικονομία δεν χρειάζεται υπερφορολόγηση τύπου αριστερού μνημονίου αλλά μείωση της φορολογίας ότι έκαναν οι ιρλανδοί και ότι θα πράξει και ο Trump προσεχώς στις ΗΠΑ.
2)Ο Μητσοτάκης θα αποδειχθεί – ως πρωθυπουργός – πολύ πιο συνεργάσιμος με τους δανειστές.
Η καλύτερη συνεργασία θα σηματοδοτήσει μια περίοδο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.
Αυτό ο Μητσοτάκης μπορεί να το κερδίσει.
Ορισμένοι θα πουν ο Μητσοτάκης θα κάνει ότι του λένε οι δανειστές.
Υπάρχει ένα προφανές επιχείρημα είδαμε και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Τσίπρας δεν κάνει ότι του λένε οι δανειστές και στο τέλος την πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος.
Ο σκοπός σε μια διαπραγμάτευση δεν είναι οι τσάμπα μαγκιές αλλά το αποτέλεσμα και δυστυχώς για την Ελλάδα το σωστό και έγκαιρο αποτέλεσμα απουσιάζει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ έχει όμως και 2 μειονεκτήματα


Α)Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να αλλάξει σε ουσιαστικό βαθμό το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που προτείνουν οι δανειστές και η ΝΔ κινδυνεύει με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση…να έχει καθημερινές απεργίες και διαδηλώσεις και αριστερούς θεατρινισμούς.
Στο σκέλος αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει πάει καλά και θα τα πάει πολύ καλύτερα από την ΝΔ.
Β)Η ΝΔ είναι ένα φτωχό κόμμα…από πλευράς στελεχών.
Λίγα στελέχη ξεχωρίζουν και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στο βαρύ κυβερνητικό έργο.
Δυστυχώς οι περισσότεροι στην ΝΔ είναι φελλοί και οι φελλοί μπορεί να έχουν την τάση να επιπλέουν αλλά δεν εμπνέουν…
Η ΝΔ έχει σοβαρό έλλειμμα στελεχιακού δυναμικού…

Ο Μητσοτάκης δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι θα επικροτηθεί από τις αγορές που τις κατανοεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιλαμβάνεται την σημασία τους.
Ο Μητσοτάκης με οικονομικούς όρους θα προσπαθήσει να ανασυγκροτήσει την μεσαία αστική τάξη που έχει διαλυθεί και θα στηρίξει την προσπάθεια ανάπτυξης…
Το ερώτημα είναι θα μπορέσει να τα καταφέρει;
Πως θα διαχειριστεί το 4ο μνημόνιο που νομοτελειακά θα έρθει;

Ο Τσίπρας ήρθε στην εξουσία με μια θετική προοπτική και απέτυχε αλλά έχει καταφέρει να διατηρεί κάποιο φθίνοντα πολιτικό χρόνο.
Ο Μητσοτάκης με το καλημέρα θα ξεκινήσει η πολιτική φθορά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης