Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό – Επί τάπητος το εδαφικό, παρουσιάζονται χάρτες

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό – Επί τάπητος το εδαφικό, παρουσιάζονται χάρτες
Αυτοί οι χάρτες δεν θα είναι οι τελικοί όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στις ελληνοκυπριακές εφημερίδες
Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci καθώς σήμερα, παραμονή της πολυμερούς Διάσκεψης στη Γενεύη, οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν το εδαφικό, παρουσιάζοντας και τους σχετικούς χάρτες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σήμερα είναι «η ώρα για ασκήσεις επί χάρτου» καθώς θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις πολύ θα αποτυπωθούν σε χάρτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι χάρτες αυτοί δεν θα είναι οι τελικοί.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επεξεργαστεί μια σειρά σεναρίων για το πώς διαμορφώνεται ο χάρτης σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με βάση τα ποσοστά που προκρίνει.
Όπως αναφέρεται, το ζητούμενο είναι ποιες περιοχές θα επιστραφούν αν και υπογραμμίζεται ότι εκπλήξεις δεν πρέπει να αναμένονται καθώς σήμερα θα είναι η αρχή της συζήτησης, η οποία θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Χθες στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης, καθώς επίσης η συμμετοχή στα κυβερνητικά όργανα και η αναθεώρηση του συντάγματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή» όλα είναι «ανοικτά» με το βλέμμα στην διάσκεψη, η οποία θα αρχίσει αύριο, υπογραμμίζοντας ότι «η ειρήνη και η επανένωση δεν μπορούν να εμποδιστούν».
Η εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» γράφει για «οργή» του προέδρου Αναστασιάδη για τη διαρροή εγγράφου, ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» εκτιμά ότι σήμερα στη Γενεύη είναι «η μεγάλη παρτίδα» και η ημέρα των αποφάσεων για Αναστασιάδη – Akinci ενώ η εβδομαδιαία «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κάνει λόγο για «φως» στα οικονομικά της λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης