Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Σοβαρό πλήγμα στην τρομοκρατία η σύλληψη της Ρούπα – Αξιολογείται η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

tags :
Τόσκας: Σοβαρό πλήγμα στην τρομοκρατία η σύλληψη της Ρούπα – Αξιολογείται η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας κατά πολιτικών προσώπων είπε ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη
Για σοβαρό πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας αναφερόμενος στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.
Ερωτηθείς για τα σημειώματα με τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πρώην πρωθυπουργών και πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα, ο κ.Τόσκας μιλώντας στο Real Fm επεσήμανε ότι κατόπιν της σύλληψης της Ρούπα «δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας».
«Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα.
Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις πολλές από αυτές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο.
Εξάλλου, η ίδια η Ρούπα είναι στη φυλακή αυτήν τη στιγμή, επομένως δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας.
Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί» τόνισε ο υπουργός.
«Η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.
Από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ οργανωμένο τρόπο χωρίς να διαρρεύσει τίποτα προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται.
Υπάρχουν πολλά στικάκια, πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές Αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Το ίδιο το γεγονός όμως, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο από ότι φαίνεται και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της ομαδούλας.
Είναι σοβαρό το πλήγμα στην τρομοκρατία με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια» είπε ο κ.Τόσκας υπογραμμίζοντας πως πουθενά στην Ευρώπη η τρομοκρατία δεν έχει μηδενιστεί διαχρονικά και ιστορικά.
«Το θέμα είναι να κρατιέται χαμηλά, κατά το δυνατόν να προσεγγίζει το μηδέν.
Μελετάμε την εμπειρία και το πώς αντιμετώπισαν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία την τρομοκρατία.
Αυτό δεν γίνεται μόνο με ενέργειες όπως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης.
Η λύση δεν είναι τόσο απλή, πρέπει να προσέξουμε πως συνδυάζονται αυτές οι ενέργειες με την κοινωνική κατάσταση και με το που πηγαίνει η νεολαία μας» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος αναφορικά με την επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, είπε πως αυτή αξιολογείται.
«Μας ανησύχησε, μας εκνεύρισε, μας ανάγκασε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς στις έρευνες γύρω από αυτούς τους κύκλους αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Αξιολογείται η κατάσταση και οι έρευνες συνεχίζονται» τόνισε ο κ.Τόσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης