Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δύσκολο να βρεθεί οριστική λύση στο Κυπριακό λόγω της κατάστασης στην Τουρκία

Μπακογιάννη: Δύσκολο να βρεθεί οριστική λύση στο Κυπριακό λόγω της κατάστασης στην Τουρκία
Ο Erdogan βρίσκεται σε φάση αρκετά μεγάλου προβλήματος που οδηγεί σε αδιαλλαξία είπε η βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως είναι δύσκολο να βρεθεί οριστική λύση στο Κυπριακό λόγω της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε δηλώσεις της στον «Αθήνα 9,84» η κα.Μπακογιάννη είπε ότι δεν βλέπει λύση παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει από τις προσπάθειες των Αναστασιάδη – Akinci.
«Οι δύο πλευρές έχουν πλησιάσει πολύ μεταξύ τους.
Από την άλλη μεριά είναι βέβαιο ότι, βρισκόμαστε σε μία στιγμή που για την Τουρκία ο Erdogan βρίσκεται σε φάση αρκετά μεγάλου προβλήματος, το οποίο οδηγεί σε αδιαλλαξία.
Η λίρα καταστρέφεται.
Ο τουρισμός, που ουσιαστικά είναι μία πολύ μεγάλη πηγή εισοδήματος για τη χώρα, δεν πάει καλά.
Υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που καθημερινά σκοτώνουν κόσμο.
Είναι μία κατάσταση εξαιρετικά τεταμένη, εφιαλτική, θα έλεγα, ενόψει και ενός δημοψηφίσματος, το οποίο επιδιώκει να κερδίσει προκειμένου να μετατρέψει την Τουρκία από προεδρευομένη δημοκρατία σε προεδρική.
Άρα όλα αυτά συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι, το κυπριακό στη φάση αυτή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει και να βρεθεί οριστική λύση» τόνισε η κα.Μπακογιάννη.
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι, η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις ημέρες στη Γενεύη θα συνεχιστεί μετά το δημοψήφισμα με καλύτερες προδιαγραφές.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτό θα συμβεί παρά την προσπάθεια και την υπέρβαση που έχει επιδείξει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης M. Akinci έως αυτήν τη στιγμή, η ακ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ευρώπης-Τουρκίας, η αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πολιτικής από τον Erdogan, η αναμονή της νέας αμερικανικής διοίκησης και η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι, θα υπάρξει μία προσπάθεια για να δούμε που θα φτάσουν και από εκεί και πέρα μία ανοιχτή διαδικασία, η οποία δεν θα βάλει ταφόπλακα».
«Ένα «open end», το οποίο θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά με το σχέδιο Ανάν δηλαδή, δεν είναι «take it or leave it», αλλά θα συνεχιστεί μετά το τουρκικό δημοψήφισμα, ελπίζουμε με κάποιες πολύ καλύτερες προδιαγραφές.
Γιατί πιστεύω ότι ο Erdogan αντιλαμβάνεται ότι οι τουρκικές θέσεις που αδιάλλακτα υποστηρίζει αυτό τον καιρό είναι εκτός πλέον σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου» ανέφερε η κα.Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι το υφιστάμενο status στην Κύπρο είναι μη βιώσιμο και υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν υπάρχει διατηρήσιμο status quo».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης