Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει πολιτικό χρόνο αλλά στο τέλος θα δώσει μάχη για 2η θέση με την Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει πολιτικό χρόνο αλλά στο τέλος θα δώσει μάχη για 2η θέση με την Χρυσή Αυγή
Υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν και ΝΔ… η επιλογή τους θα είναι αποχή ή Χρυσή Αυγή.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πει σε όλα ΝΑΙ στο σκέλος της αξιολόγησης, θα ζητήσει να υπάρξει ένα συμβιβασμός με τα μέτρα 4,5 με 5 δισεκ. που αφορούν το πρωτογενές πλεόνασμα και εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα προκηρύξει εκλογές.
Όμως εκλογές δεν θα υπάρξουν τουλάχιστον το 2017.
Στο βασικό σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει πολιτικό χρόνο καθώς θα κλείσει την αξιολόγηση και ποντάροντας στην υπέρ-εκτιμημένη ποσοτική χαλάρωση και σε έξοδο στις αγορές θα παρουσιάσει το αριστερό αφήγημα με δήθεν αριστερό success story ιστορία ανάκαμψης.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζουν την δημοσκοπική κόπωση τους, ωστόσο θεωρούν ότι έχουν χρόνο να αλλάξουν τα δεδομένα στους επόμενους 12 μήνες.
Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πολλές αδυναμίες και ενώ θα κερδίσει πολιτικό χρόνο δεν θα κερδίσει πολιτικούς πόντους, ούτε θα ανακόψει την συνεχή πολιτική του φθορά.
Η άποψη ότι όσο παραμένει στην εξουσία θα ανακτήσει χαμένο έδαφος θα διαψευστεί, καθώς τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί θα αγγίζουν όλα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Η πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη, οπότε νομοτελειακά μετά από λίγους μήνες που θα αρχίσει να ξεθωριάζει το αφήγημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δημοσκοπική κατακρήμνιση του.
Αυτό νομοτελειακά δεν θα αλλάξει παρ΄ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να παραμείνει στην εξουσία έως το 2019.
Όμως όσο παραμένει στην εξουσία, τόσο θα υποχωρεί και τόσο αντίστοιχα θα αυξάνεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.
Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι οι εξής

1)Η μάχη της ΝΔ με την αυτοδυναμία.
Η ΝΔ δίνει μάχη για τον στόχο αυτό, σε αυτή την φάση είναι ανέφικτος αλλά εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της κατακρήμνισης του ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει όχι μόνο αγανακτισμένους αλλά θα συμπιέσει περαιτέρω τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

2)Η δεύτερη μεγάλη μάχη που θα δοθεί είναι η δεύτερη θέση και θα είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.
Τώρα δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20% με 22% και η Χρυσή Αυγή στο 10%.
Όταν όμως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να συρρικνώνονται επιθετικά μέρος των αγανακτισμένων , όπως αποδεικνύουν δημοσκοπικές έρευνες στρέφονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Χρυσή Αυγή.
Άρα όσο υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα ενισχύεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής… με προοπτική τα ποσοστά τους κάποια στιγμή να τείνουν να γίνουν παραπλήσια.
Η πιθανότητα αυτή δεν είναι ούτε ουτοπική, ούτε μακρινή.
Υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν και ΝΔ… η επιλογή τους θα είναι αποχή ή Χρυσή Αυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης