Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνοκυπριακός Τύπος: Διάσκεψη ορόσημο με καυτή ατζέντα για το Κυπριακό – Ιστορικές συνομιλίες

Ελληνοκυπριακός Τύπος: Διάσκεψη ορόσημο με καυτή ατζέντα για το Κυπριακό – Ιστορικές συνομιλίες
Προ των πυλών το τελικό deal, έπεσαν οι χάρτες, σήμερα η ασφάλεια και έπεται συνέχεια αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης
Για διάσκεψη ορόσημο, για ιστορικές συνομιλίες αλλά και για διαφαινόμενη συμφωνία κάνουν λόγο τα σημερινά δημοσιεύματα στον ελληνοκυπριακό τύπο με αφορμή τις διαπραγματεύσεις του Ν. Αναστασιάδη και του M. Akinci αλλά και τη σημερινή πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη.
Η εφημερίδα Χαραυγή κάνει λόγο για διάσκεψη «ορόσημο» με «καυτή ατζέντα».
Επίσης, αναφέρει: «Χάρτης με επιστροφή 91.000 υπό ελλληνοκυπριακή διοίκηση. Μία συν τρεις συγκλίσεις στη διακυβέρνηση».
Η εφημερίδα «Η ΑΛΗΘΕΙΑ» κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» και σημειώνει ότι ξεκινά σήμερα η «πολυμερής διάσκεψη» για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια.
Προστίθεται ότι υπάρχει προβληματισμός από τη νέα διαρροή για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις Juncker, ο οποίος υποστήριξε ότι μεταβαίνει στη Γενεύη «για να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών» και αναφέρεται σε δημοσκόπηση, που δείχνει ότι «πιο κοντά στη διζωνική διοικοινοτική ομοσπονδία οι Τουρκουκύπριοι, καθώς ενιαίο κράτος θέλουν οι Ελληνοκύπριοι, αν και δέχονται και ομοσπονδία».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», «το τελικό deal βρίσκεται προ των πυλών».
Όπως αναφέρει, «έπεσαν οι χάρτες, σήμερα η ασφάλεια και έπεται συνέχεια» .
Επίσης, γράφει: «Τουρκοκυπριακός χάρτης: 29.2 %, χωρίς Μόρφου, και επιστροφή 65.000 προσφύγων. Ελληνοκυπρακός χάρτης: 28.2%, με Μόρφου , Καρπασία , Κυθρέα και Αμμόχωστο».
«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» έχει τίτλο: «Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό, Σήμερα στη Γενεύη κρίνεται η τύχη των συνομιλιών για λύση» ενώ στον χάρτη αναφέρεται και η εφημερίδα  «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», ο οποίος υπογραμμίζει «χάρτης 29.2% χωρίς Μόρφου - Δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά η πρόταση Ακιντζί και κατέθεσε γραπτώς παρατηρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης