Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής

Παυλόπουλος: Για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής
Καμία κρίση δεν πρόκειται να επηρεάσει την υπεράσπιση της πατρίδας και της ιστορίας μας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σπουδαστές της σχολής Εθνικής Άμυνας.
«Όσο και εάν είναι δύσκολοι οι καιροί, όπως, η σημερινή δύσκολη συγκυρία, έχουμε αποδείξει διαχρονικά ως Έλληνες ότι την υπεράσπιση της πατρίδας, της ιστορίας μας, την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων και εθνικών δικαίων δεν πρόκειται να την επηρεάσει κατ' ελάχιστο οποιαδήποτε κρίση» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού εάν δεν υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο του κυπριακού εδάφους.
«Επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Επιπλέον θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σ’ αυτή τη γραμμή υπάρχει απόλυτη ταύτιση και συμπόρευση μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηγεσιών τους» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ελληνικά θέματα.
«Τα Ελληνικά σύνορα, με έμφαση σ’ εκείνα του Αιγαίου, η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με τον πυρήνα του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή.  
Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα.  
Πολλώ δε μάλλον όταν οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων  όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης