Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - Έχουμε 3 μπλοκ ανοιχτών ζητημάτων

Τσακαλώτος: Δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - Έχουμε 3 μπλοκ ανοιχτών ζητημάτων
Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα (12/1/2017) με τον Ευρωπαίο επίτροπο Pierre Moscovici
Ιδιαίτερα ήπιους τόνους κράτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Pierre Moscovici.
O υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν.
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τρία μπλοκ ανοιχτών ζητημάτων: μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικό και χρέος.
Ωστόσο, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις στην ουσία της δεύτερης αξιολόγησης.
«Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε με νόημα «κανείς δεν θέλει να δει την ανακάμψη της Ελλάδας να αναστραφεί λόγω αβεβαιότητας».
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει καλή θέληση για την αντιμετώπιση των εκκρεμών ζητημάτων επισημαίνοντας ότι «πρέπει να μπει η Ελλάδα σε ενάρετο κύκλο».
Παρ' όλα αυτά, έκανε λόγο για θετικό μομέντουμ και τόνισε ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περάσει πολλούς νόμους για τις μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα είναι η ώρα για τα μέτρα σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Θέλουμε να δούμε τα μέτρα για το ελληνικό χρέος» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις «τι πιστεύει για το πρόγραμμα και πως μπορεί να συμμετέχει».
Πάντως, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Ευρώπη τονίζοντας ότι αυτές περιπλέκουν τα ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης