Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες

Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες
Η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα 298 νησιά είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104, 9 Fm» ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι «όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας».
« Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 298 νησιά» υποστήριξε ο κ.Βίτσας.
«Όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος» είπε ο κ.Βίτσας.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κ.Βίτσας είπε ότι έγινε ένα καλό βήμα τονίζοντας ότι «δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι με την πρώτη συνάντηση θα λυθούν όλα».
Όπως είπε, το Κυπριακό ζήτημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό.
«Η Γερμανία δεν θα ήταν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν είχε γίνει η συμφωνία του '90 και δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα στρατεύματα που υπήρχαν στη δυτική Γερμανία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος σχολίασε και τη δήλωση του Schaeuble αναφορικά με το ΔΝΤ και την πιθανότητα τέταρτου μνημονίου.
Όπως είπε ο κ.Βίτσας, τέτοιες δηλώσεις όταν διεξάγεται μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, δεν βοηθούν.
Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, ότι η Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο έχει κάνει όλα όσα έχει συμφωνήσει και απομένει και από την άλλη πλευρά να πράξει αυτά που έχει συμφωνήσει, υπογραμμίζοντας πως το Βερολίνο δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να μην ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης