Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα χνάρια της ΔΗΜΑΡ το Ποτάμι - Από τους 11 βουλευτές που εξέλεξε τον Σεπτέμβριο του 2015 απέμεινε με 7

tags :
Στα χνάρια της ΔΗΜΑΡ το Ποτάμι - Από τους 11 βουλευτές που εξέλεξε τον Σεπτέμβριο του 2015 απέμεινε με 7
Σε δεινή πολιτική θέση το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ώρα για αποφάσεις
Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε σήμερα Το Ποτάμι καθώς ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση του Ιλχάν Αχμέτ έχει απομείνει με 7 βουλευτές, αποτελώντας το κόμμα με την μικρότερη κοινοβουλευτική δύναμη και παρουσία.
Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, το Ποτάμι  είχε λάβει το 4,09% των ψήφων και είχε εκλέξει 11 βουλευτές.
Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο, το Ποτάμι μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες βουλευτών από κάθε άλλο κόμμα.
Συγκεκριμένα, της ανεξαρτητοποίησης του Ιλχάν Αχμές είχαν προηγηθεί αυτές των Κατερίνα Μάρκου, Χάρη Θεοχάρη και Ιάσονα Φωτήλα.
Και οι τέσσερις αποχωρήσαντες από το Ποτάμι βουλευτές επικαλέστηκαν επί της ουσίας το έλλειμμα πολιτικής στρατηγικής και κατεύθυνσης του Ποταμιού και την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες και συνεργασίες.
«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία.
Για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση.
Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ.
Σε κάθε περίπτωση η τέταρτη αποχώρηση βουλευτή από το Ποτάμι είναι ένα ακόμα «καμπανάκι» για την ηγεσία του κόμματος ότι κάτι δεν πάει καλά.
Το έχουν επισημάνει άλλωστε και οι εναπομείναντες βουλευτές στο κόμμα, όπως ο κ.Λυκούδης, ότι το Ποτάμι διέρχεται κρίσης.
Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την εκτίμηση.
Οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν ότι το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές δεν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή καθώς τα ποσοστά του δεν ξεπερνούν το 2%.
Με λίγα λόγια έχει έρθει η ώρα των αποφάσεων και για το Ποτάμι.
Ή θα συμπράξει και αυτό με τις λοιπές δυνάμεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς και του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας ή θα χαθεί στην αυτόνομη πορεία του.
Τρίτος δρόμος μάλλον δεν υπάρχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης