Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Τουρκία συστήνει... σύνεση στην Ελλάδα - Να μην προκαλεί για τις νησίδες του Αιγαίου

tags :
Η Τουρκία συστήνει... σύνεση στην Ελλάδα - Να μην προκαλεί για τις νησίδες του Αιγαίου
Απάντηση στον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό για το σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου
Με μια σκληρή ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «απάντησε» στον Έλληνα αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος είχε προαναγγείλει σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου.
«Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο.
Παρ 'όλα αυτά, δεν ανέφερε τα ονόματα των νησίδων.
 Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» σημειώνει ο κ. Σαντορινιός και εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες.
Σημειώνει, μάλιστα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου καθώς και η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού.
Έχουμε δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν θα δεχτούμε δυνατόν de facto καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την ελληνική πολιτική για την αμφισβήτηση γεωγραφικών σχηματισμών», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ,  Hüseyin Müftüoğlu.
Το τουρκικό υπουργείο σχολίασε επίσης ότι η Άγκυρα «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης