Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Το πάθημα της κυβέρνησης δεν της έχει γίνει μάθημα – Να κλείσει η αξιολόγηση

Κουμουτσάκος: Το πάθημα της κυβέρνησης δεν της έχει γίνει μάθημα – Να κλείσει η αξιολόγηση
Η παράταση της εκκρεμότητας δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση ότι το πάθημα της κυβέρνησης δεν της έχει γίνει μάθημα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο μη κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Η παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης, η παράταση της εκκρεμότητας, δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αλλά την αποδυναμώνει» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Κουμουτσάκος.
«Δίνουμε περιθώρια στον κ. Σόιμπλε ή και σε άλλους που έχουν την ίδια λογική να ανεβάζουν την πίεση προς την ελληνική πλευρά, ωθώντας την κυβέρνηση σε μία νέα βαριά συνθηκολόγηση.
Το έκανε (σσ: η κυβέρνηση) το 2015, δεν έμαθε τα μαθήματα, το έκανε στην α’ αξιολόγηση και νομίζω ότι τώρα το υφίσταται για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Αλλά πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.
Όσο επιμηκύνεται η εκκρεμότητα, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για συμφωνία.
Και όσο μεγαλύτερη ανάγκη έχεις να κλείσεις τη συμφωνία, τόσο λιγότερη διαπραγματευτική δύναμη έχεις.
Δεν λέμε να κλείσει κάτι γρήγορα και πρόχειρα, αλλά η μακρά επιμήκυνση της διαπραγμάτευσης φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, διότι εμείς δυστυχώς είμαστε εκείνο το μέρος, στη σχέση δανειστή-δανειζόμενου, δυστυχώς ο δανειζόμενος είναι σε πιο ανίσχυρη θέση, γι αυτό πρέπει να την προστατεύει» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε ότι «η ιδεοληπτική τακτική της κυβέρνησης δεν προστατεύει τη διαπραγματευτική θέση, την κάνει ακόμη ασθενέστερη».
«Η κυβέρνηση τον συσχετισμό θετικού αποτελέσματος μιας διαπραγμάτευσης και χρόνου που πρέπει να επιτευχθεί, δεν τον γνωρίζει» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.
Ερωτηθείς για το Κυπριακό ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι η όποια λύση «θα πρέπει να λειτουργεί και να αντέχει σε βάθος χρόνου και να αποφύγουμε οποιαδήποτε ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκές της νέας κατάστασης που θα προκύψει».
«Τελικός κριτής θα είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι από την άλλη πλευρά.
Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει και την εποικοδομητική στάση, που από την πρώτη στιγμή είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εν εξελίξει διαδικασία», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει θετική δυναμική, όμως υπάρχουν και μεγάλα αγκάθια σε πολύ σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν, όπως το εδαφικό, ο τρόπος διακυβέρνησης, τα ζητήματα ασφαλείας, εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».
«Η Τουρκία οφείλει να καταλάβει, πως για να υπάρξει λύση του Κυπριακού, δε μπορεί να γίνει στην παράλογη βάση ότι σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα, επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις.
Έχουμε τονίσει ότι και οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τη λογική τη δική μας, δηλαδή όχι σε παρωχημένες καταστάσεις εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων, διότι αν κάτι τέτοιο συμβεί για κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ένα πολύ κακό προηγούμενο για την ίδια την ΕΕ και κυρίως για μικρά κράτη» υπογράμμισε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης