Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν - Η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη

Γεννηματά: Οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν - Η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη
"Δεν έφερε το ΠΑΣΟΚ την κρίση και το μνημόνιο", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν», εκτιμά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζοντας πως «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη πολιτικά και ηθικά και δεν πρόκειται να μακροημερεύσει.
Είναι άδικο για τον Ελληνικό λαό να συνεχιστεί το μαρτύριο του Ταντάλου».
Κατά την ίδια, «δεν πρέπει οι επόμενες εκλογές να αποδειχτούν ένα ακόμη “πείραμα”, μια ακόμη χαμένη ιστορική ευκαιρία.
Το 2017 είναι ένα έτος-στοίχημα: για την οριστική ήττα του λαϊκισμού, την επιστροφή στην ψύχραιμη πολιτική δράση και σκέψη μέσα από την ενδυνάμωση των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Μόνο τότε με βάση την εθνική γραμμή και την εθνική συνεννόηση μπορεί να μείνει όρθια η χώρα και να εγγυηθούμε την ασφαλή πορεία της μακριά από τα μνημόνια».
Αναφερόμενη στην πορεία της αξιολόγησης, σημειώνει πως «είναι ένα έργο χιλιοπαιγμένο, όλοι ξέρουμε το φινάλε.
Οι ψευτοπαλικαρισμοί πάντα στο τέλος, δίνουν τη θέση τους στην άτακτη υποχώρηση και η Κυβέρνηση υπογράφει ότι της ζητηθεί χορεύοντας στο ρυθμό των πλέον συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.
Άρα δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες και για την τρέχουσα αξιολόγηση.
Για να κλείσει, στο “και πέντε, θα υπάρξουν υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Ήδη φαίνεται να συζητά νέα πρόσθετα μέτρα, επώδυνα.
Προσπαθεί όμως να τα σπρώξει για μετά το 18 υποθηκεύοντας το μέλλον».
Ακόμη, εκτιμά ότι ο κίνδυνος για ένα τέταρτο μνημόνιο είναι ορατός, ανεξάρτητα πως θα το βαφτίσουν.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επαχθούς νέας συνθηκολόγησης ηττημένου.
Όμως ο κ. Τσίπρας και η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή, δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύσουν τη χώρα ούτε με Μνημόνιο 3 Plus, ούτε με 4ο Μνημόνιο, ούτε με μόνιμο κόφτη, ούτε με μόνιμη επιτροπεία.
Δεν έχει την νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του Ελληνικού λαού».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι πολιτικές ευθύνες, για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων, είναι γνωστές και τις έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Γενικότερα υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα, το οποίο εντείνεται με την έξαρση του οργανωμένου και του κοινού εγκλήματος που διασυνδέεται με την τρομοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Υπογραμμίζει δε, πως «καλέσαμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα.
Παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες και στη Βουλή και στην κοινωνία έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για την ασφάλεια.
Επειγόντως η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να ανακτήσει το δημόσιο χώρο».
Η κ. Γεννηματά, απαντώντας σε αυτούς που την κατηγορούν ότι αποφεύγει την αναμέτρηση στη βάση, μιλά για αστειότητες, τονίζοντας ότι «είναι εντελώς εκ του πονηρού η κριτική ότι δήθεν αποφεύγω ή φοβάμαι μια πρόταση, μια διαδικασία και έναν οδικό χάρτη που εγώ η ίδια έχω προτείνει και στην αναγκαιότητα των οποίων πίστευα και πιστεύω βαθιά».
Υπογραμμίζει δε, πως οι τελικές αποφάσεις και ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο θα παρθούν και θα συνδιαμορφωθούν στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των συλλογικοτήτων που μετέχουν, ενώ  «όσοι περιφέρουν την ανησυχία τους, δεν έχουν παρά να έρθουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια».
Μάλιστα, αναφέρει ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου προσδιοριστεί μαζί με τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του Συνεδρίου στο συντομότερο δυνατόν χρόνο εντός του 2017.
Για τη σημερινή συνάντησή της με πρώην βουλευτές, αναφέρει ότι «δεν τίθεται θέμα “επαναπατρισμού”.
Οι φίλοι, οι πρώην βουλευτές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έφυγαν ποτέ από το χώρο», αλλά και ότι η συνάντηση «δεν είναι μια εκδήλωση αναμνήσεων και νοσταλγίας.
Είναι μια αρθρωμένη κίνηση ενότητας και δράσης»
Στόχος μας, τονίζει η κ. Γεννηματά, «είναι πέρα από την ενδυνάμωση των σχέσεων η συστράτευση αξιόλογων, έμπειρων, καταξιωμένων στην κοινωνία ανθρώπων, που μαζί μετά εκατοντάδες νέα στελέχη μας, θα συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια για την ισχυροποίηση της παράταξης ώστε να παίξει και πάλι καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».
Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «δεν έφερε το ΠΑΣΟΚ την κρίση και το μνημόνιο.
Η κρίση έφερε τα μνημόνια.
Και για τους υπεύθυνους της κρίσης υπάρχει μια ηχηρή σιωπή», καθώς και ότι «η πενταετία της ΝΔ 2004-09 οδήγησε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, στην εκτόξευση του χρέους και των ελλειμμάτων, στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και στην ύφεση».
«Μίλησα για προκλητική σιωπή γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται πεισματικά και οι δύο να ερευνηθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με την πρόταση μας, τα οικονομικά της χώρας από την ένταξη μας στο ευρώ και να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες.
Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις ευθύνες, με δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος για να μη βρεθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, έξοδο από το Ευρώ και μια εθνική καταστροφή.
Την ίδια ώρα που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έκαναν επίδειξη ανευθυνότητας και λαϊκισμού, δηλητηριάζοντας τη κοινωνία με ψεκασμένες θεωρίες, με αντιευρωπαϊσμό, και με παροιμιώδη ψέματα», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Σήμερα που οι Έλληνες στενάζουν κάτω από τα μνημόνια του Τσίπρα αρχίζουν και συνειδητοποιούν πόσο παραπλανήθηκαν.
Και εκτιμούν την επιμονή μας για την ανάγκη εθνικής γραμμής και συνεννόησης βλέποντας πως στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία με τη συνεννόηση κατάφεραν να βγουν εδώ και καιρό από τα μνημόνια», σημειώνει η κ. Γεννηματά.
Κατά την ίδια «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης , όπως την προτείνουμε , έχει τη δύναμη και την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού», ενώ «μοναδικός δρόμος η ανάπτυξη».
Σημειώνει δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική», αλλά και πως «ενοχικά θα πρέπει να αισθάνονται όσοι έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας το 2004-2009 και όλοι όσοι, στη συνέχεια, πούλησαν στην κοινωνία «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όσοι έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό καλό, όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα, τις συκοφαντίες και τις «αυταπάτες».
Ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι «πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας»».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης