Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο

Γεροβασίλη: Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο
Οι νομοθετικές αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση έχουν περάσει στο στάδιο της εφαρμογής, τονίζει η  υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ο. Γεροβασίλη
«Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μιλάμε για ένα νέο Δημόσιο», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αξία" η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ο. Γεροβασίλη, η οποία σημειώνει ότι οι νομοθετικές αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση έχουν περάσει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής.
«Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική χωρίς εκπτώσεις, ώστε η διοικητική ανασυγκρότηση να γίνει πράξη προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών.
Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο», υπογραμμίζει η υπουργός.
Κατά την ίδια, η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ενός Δημοσίου «γρήγορου, ευέλικτου και φιλικού προς τους πολίτες».
Αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα για την επαγγελματική δραστηριότητά της, η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα «η πολιτική αντιπαράθεση με δεδομένα, γεγονότα, επιχειρήματα και ουσία να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη δημόσια σφαίρα και να αντικαθίσταται από σκανδαλολογία, υπονοούμενα κα "μισές πληροφορίες"».
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, σημειώνει πως βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ουσιαστικά γίνεται μια συνολική πολιτική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Ο μεγάλος τελικός στόχος είναι να τεθούν οι σωστές βάσεις προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η οικονομία κα να βγει η χώρα από την επιτροπεία στην οποία την καταδίκασαν οι αποτυχημένες συνταγές που ξαναζεσταίνει η ΝΔ», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για την υπόθεση Novartis, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι η κυβέρνηση περιμένει τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί, ενώ σημειώνει ότι είναι στρατηγική επιλογή της «να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον αταλάντευτα και να διορθώνει τις κοινωνικές ανισότητες που προέκυψαν και από ανάλογες πρακτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης