Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός έχει μόνο μία επιλογή - Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

Κουτσούμπας: Ο λαός έχει μόνο μία επιλογή - Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του
Τι ανέφερε από τη Χαλκίδα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει μπροστά του μόνο μία επιλογή:
Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι αυτόν και τα παιδιά του», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, από τη Χαλκίδα.
Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στη Χαλκίδα την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί η νέα χρονιά να ξεκίνησε με νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια…
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παζαρεύει με το κουαρτέτο ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2028 και βάλε…
Να συζητάει την επέκταση του αυτόματου «κόφτη»…
Να σχεδιάζει τα μέτρα για το χρέος με ορίζοντα το 2060…
Και να ετοιμάζεται να κλείσει τη 2η αξιολόγηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα…
Όμως η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει μπροστά του μόνο μία επιλογή:
Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι αυτόν και τα παιδιά του.
Κι αυτά τα λέμε και δω στο λαό της Χαλκίδας, Εύβοιας που ζει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης».
Σημείωσε ότι στην περιοχή έκλεισαν δεκάδες εργοστάσια στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και πέταξαν στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργάτες, αλλά και πως επεκτείνονται οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε μια σειρά χώρους δουλειάς.
«Σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι και η πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου που με αφορμή την προσφυγή της πολυεθνικής Lafarge σχετικά με τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Επιβεβαιώνεται ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι οι αξίες της ΕΕ, για να υπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Η εν λόγω απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση και τα παραμύθια που πουλάει, ότι δήθεν τα κεκτημένα και οι πρακτικές της ΕΕ θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο για τους ξένους συμμάχους του, αλλά και ότι «η προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος αξιοποιεί και το χαρτί της συνεργασίας του με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σκοντάφτει και σε ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της σοσιαλδημοκρατίας και ιδιαίτερα στον επί δεκαετίες βασικό της φορέα στην Ελλάδα, στο ΠΑΣΟΚ, που δεν φαίνεται δυνατό να ανακάμψει, αφού παραδέρνει σε αντιφάσεις και την θέση του έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται πιο «πασόκος» από το παλιό ΠΑΣΟΚ».
Ακόμη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για αυτές ακριβώς τις ικανότητες που έχει και για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κεφάλαιο απολαμβάνει και τη στήριξη της αστικής τάξης της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των ΗΠΑ.
Και γι’ αυτό άλλωστε βγαίνουν στα κεραμίδια η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τον εαυτό τους τον πιο αυθεντικό εκφραστή των συμφερόντων όλων αυτών.
Η κριτική τους στην κυβέρνηση, δεν είναι ούτε για τους στόχους, ούτε για την κατεύθυνση, είναι για το αν η κυβέρνηση έχει πυξίδα και σχέδιο για να τους υλοποιήσει, εάν είναι αποφασισμένη, αποφασιστική, ικανή να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική.
Η ΝΔ επικαλείται το αριστερό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, τις ιδεοληψίες του, τα ταξίδια στην Κούβα, που δήθεν τον εμποδίζουν να προχωρήσουν τα μέτρα γρήγορα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται όταν η ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα αλλά και μέσα ενημέρωσης τον παρουσιάζουν ως περίπου κομμουνιστική, αριστερή, φιλοσοβιετική δύναμη».
«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλοι μηχανισμοί εντός και εκτός Ελλάδας, δεν θέλουν ο δυσαρεστημένος αριστερός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να κατευθυνθεί προς το ΚΚΕ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς», έχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, έχει στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις που συνιστούν πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή στο άλυτο, για 42 χρόνια, πρόβλημα εισβολής - κατοχής στην Κύπρο, προτείνουν ως λύση την ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου "Ανάν".  
Το Κυπριακό, όπως τόνισε «είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία.
Ο διεθνής χαρακτήρας του αποτυπώνεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι νέες διεργασίες οδηγούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου, ουσιαστικά στη συγκρότηση δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων που μόνο τυπικά και συγκυριακά θα συγκροτούν Ομοσπονδία.
Εμείς επιμένουμε να αντιτασσόμαστε –όπως σθεναρά και αποφασιστικά αντιταχθήκαμε και στο σχέδιο Ανάν που απέρριψε τελικά ο κυπριακός λαός– στις όποιες προσπάθειες για επιβολή μιας λύσης που θα διαιωνίζει τη διχοτόμηση και δε θα δίνει βιώσιμη και φερέγγυα λύση για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Η πάλη μας κατευθύνεται στο στόχο για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό, ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας "ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή", την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, θεωρώντας τον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».
«Ο λαός μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τη νεολαία», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης