Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Διεκδικούμε να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση

Γεννηματά: Διεκδικούμε να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση
"Mε τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η Ελλάδα είναι στο κόκκινο", τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά,  στη συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών θα συνεχιστούν «γιατί στο εγχείρημα μας δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, για να θυμηθώ μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Γιατί η χώρα μας χρειάζεται την δυνατή Δημοκρατική Παράταξη, με πατριωτικά, ευρωπαϊκά, δημοκρατικά, προοδευτικά και μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά.
Γιατί η παράταξη μας είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πολιτική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα από μια χώρα των ΝΔ Βαλκανίων σε χώρα της ΝΑ Ευρώπης και το βάρος αυτής της ιστορικής αλλαγής το σηκώσατε όλοι εσείς».
Υπογράμμισε δε, ότι «δεν έφερε το ΠΑΣΟΚ την κρίση και το μνημόνιο.
Η κρίση έφερε τα μνημόνια.
Και για τους υπεύθυνους της κρίσης υπάρχει μια ηχηρή σιωπή.
Προκλητική.
Παρ’ ότι είναι πια βεβαιωμένο ότι η πενταετία της ΝΔ 2004-09 οδήγησε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, στην εκτόξευση του χρέους και των ελλειμμάτων, στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και στην ύφεση».
«Μίλησα για προκλητική σιωπή γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται πεισματικά και οι δύο να ερευνηθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με την πρόταση μας, τα οικονομικά της χώρας από την ένταξη μας στο ευρώ και να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις ευθύνες, με δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος για να μη βρεθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, έξοδο από το Ευρώ και μια εθνική καταστροφή.
Την ίδια ώρα που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έκαναν επίδειξη ανευθυνότητας και λαϊκισμού, δηλητηριάζοντας τη κοινωνία με ψεκασμένες θεωρίες, αντιευρωπαϊσμό, και με απίστευτα ψέματα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα Ζάππεια, το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις πλατείες των αγανακτισμένων του εθνολαϊκισμού με όλη τότε την αντιπολίτευση αντάμα απέναντί μας.
Αποδείχθηκε, παρά τα λάθη που έγιναν πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος.
Σήμερα που οι Έλληνες στενάζουν κάτω από τα μνημόνια του Τσίπρα αρχίζουν και συνειδητοποιούν πόσο παραπλανήθηκαν.
Και εκτιμούν την επιμονή μας για την ανάγκη συνεννόησης βλέποντας πως στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία με τη συνεννόηση κατάφεραν να βγουν εδώ και καιρό από τα μνημόνια».
Όπως είπε, «με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η Ελλάδα είναι στο κόκκινο.
Τα Εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.
Ο λαός μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της ανίκανης, τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης για τον τόπο διακυβέρνησης τους»
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην προσπάθειά της να αγοράσει πολιτικό χρόνο δεσμεύεται ήδη στους εταίρους και δανειστές μας, για μόνιμο “κόφτη”, για μείωση του αφορολόγητου, για νέους φόρους, για νέες μειώσεις στις συντάξεις.
«Απέτυχαν στην διαπραγμάτευση για το “χρέος” και τώρα σπεύδουν να συμφωνήσουν σε εξωπραγματικά υπό τις παρούσες συνθήκες πρωτογενή πλεονάσματα, που θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα την οικονομία και δυσμενή μέτρα για τους πολίτες.
Δεν έχουν όμως καμία εξουσιοδότηση να αλυσοδέσουν την χώρα, να υποθηκεύσουν το μέλλον, να υπονομεύσουν κάθε προοπτική για ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια.
Η Παράταξή μας μέσα και έξω από την Βουλή θα αντισταθεί σ’ αυτές τις επιλογές», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Κατά την ίδια, η χώρα χρειάζεται μια άλλη προοδευτική πολιτική, που θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες, τα μεσαία στρώματα που σήμερα φτωχοποιούνται από την κρίση και την πολιτική των Σύριζα/ΑΝΕΛ, τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και να εξελιχθούν στην χώρα τους, τους οικονομικά ασθενέστερους που χρειάζονται την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.
Περαιτέρω, μίλησε για αυτόνομη Πορεία, διακριτό ρόλο, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό λόγο, ενώ σημείωσε ότι «το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους Σύριζα/ΑΝΕΛ, δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με την δεξιά.
Ότι αποτέλεσε διαχρονικά και θα αποτελεί και στο μέλλον, τον εκφραστή του Προοδευτικού πολιτικού πόλου και τον κύριο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα».
Όπως είπε, «λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Λέμε όχι στην δεξιά παλινόρθωση».
Οφείλουμε λοιπόν να σπάσουμε το τεχνητό διχαστικό δίπολο Ν.Δ/Σύριζα που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και το λαό.
Χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε.
Με την πολιτική μας για την Εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την Εθνική Συνεννόηση για να γίνει αυτή πράξη.
Και αυτό προϋποθέτει την Αλλαγή των Πολιτικών Συσχετισμών τώρα στην Κοινωνία, αύριο στην Βουλή».
«Δεν διεκδικούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας», συμπλήρωσε και συνέχισε τονίζοντας πως «διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».
Προϋπόθεση για να το πετύχουμε, όπως ανέφερε, «είναι η ενότητα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας μέσα από το ΠΑΣΟΚ και μαζί με το ΚΙΔΗΣΟ, την ΔΗΜΑΡ, και τις Κινήσεις Πολιτών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Όλοι όσοι αισθάνθηκαν ότι ανήκουν στον Κεντροαριστερό χώρο, όλοι όσοι εκφράζονται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τις ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, έχουν θέση σ’ αυτή την προσπάθεια.
Με σεβασμό στην διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους».
Σημείωσε δε, πως η  συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα και πρόσθεσε ότι «είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας.
Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για την Μεγάλη Κεντροαριστερά, την ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.
Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο μας – μέσα στο 2017 – που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει την δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Παράταξης.
Τους περιμένουμε».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό της σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και ζήτησε να επικοινωνούν με τους πολίτες της περιφέρειας, να συμμετέχουν στις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις.
«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την ουσιαστική πολιτική και οργανωτική αξιοποίηση όλων των πρώην βουλευτών της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Θεσμοθετούμε ένα ξεχωριστό Τομέα στο ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει να επικοινωνεί μόνιμα και σταθερά μαζί σας και να συντονίσει τη συμμετοχή και την καθοριστική συμβολή σας στην νέα κοινή μας προσπάθεια.
Παράλληλα το ΙΣΤΑΜΕ, με βάση μια εξαιρετική δουλειά που ήδη έχει κάνει ο Α. Βγόντζας θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη κωδικοποίηση και πολιτική αποτίμηση του μεγάλου νομοθετικού και κυβερνητικού έργου της παράταξης μας. Και στην προσπάθεια αυτή η δική σας συμμετοχή και συμβολή θα είναι επίσης καθοριστική», σημείωσε η ίδια.
«Καμιά ανοχή και κανένα συμβιβασμός πια στην κατασυκοφάντηση της Παράταξης μας.
Καμιά ανοχή και κανένας συμβιβασμός πια στην απαξίωση του μεγάλου μεταρρυθμιστικού έργου ΠΑΣΟΚ που σφράγισε θετικά την Ελλάδα της μεταπολίτευσης», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης