Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Χωρίς νέα μέτρα θα κλείσουμε τη β' αξιολόγηση

Φλαμπουράρης: Χωρίς νέα μέτρα θα κλείσουμε τη β' αξιολόγηση
"Θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης", είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης




«Χωρίς μέτρα καινούρια, αλλά με την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει, θα μπορέσουμε να κλείσουμε τη β' αξιολόγηση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, «θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης διότι δεν είμαστε πια μόνοι μας στην Ευρώπη, υπάρχουν δυνάμεις που κυβερνούν είτε είναι ανερχόμενες, υπάρχουν δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές που σιγά-σιγά φεύγουν από τον εναγκαλισμό τους με την πολιτική των νεοφιλελεύθερων επιλογών κυρίως της λιτότητας και βλέπουν ότι μια λύση που θα συνεχίσει και θα αναπαράγει τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής καταστροφικής λιτότητας στη χώρα μας έχει αντίκτυπο και σε αυτούς».
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Schaeuble, σημείωσε ότι δεν μιλά ούτε για νέα μέτρα ούτε για 4ο μνημόνιο, αποδίδοντας την προσπάθεια τέτοιων ερμηνειών σε κόμματα της αντιπολίτευσης είτε και σε ευρωπαϊκές δυνάμεις που ταυτίζονται με νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Κάνοντας αναφορά στη ΝΔ, τόνισε ότι θέλουν ανακατάληψη της εξουσίας, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τις εξελίξεις στο Κυπριακό με αφορμή τις συνομιλίες και τις εξελίξεις στη Γενεύη.
Κατά τον ίδιο, δεδομένων και των τρομακτικών προβλημάτων στην Τουρκία, είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση που ικανοποιεί τον κυπριακό λαό, τους Κυπρίους συνολικότερα και τον ελληνικό, μια λύση που θα είναι με αποχώρηση των στρατών κατοχής και κατάργηση των εγγυήσεων.
Θετικό, όπως είπε, είναι ότι αυτά τα θέματα μπήκαν στο τραπέζι του ΟΗΕ, ότι συμμετείχε ενεργά η ΕΕ.
Ωστόσο, σημείωσε πως η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να γίνει με μια σύσκεψη, «αλλά ξεκινήσαμε και πρέπει να προχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης