Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιρώνης: Η κυβέρνηση τηρεί αυτά που συμφωνήθηκαν με τους αγρότες – Σύντομα οι αποζημιώσεις

Τσιρώνης: Η κυβέρνηση τηρεί αυτά που συμφωνήθηκαν με τους αγρότες – Σύντομα οι αποζημιώσεις
"Πολύ σύντομα θα δοθούν οι αποζημιώσεις" στους αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Γ. Τσιρώνη
«Η κυβέρνηση τηρεί μέχρι κεραίας αυτά που συμφώνησαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό πριν από λίγους μήνες, δηλαδή τα 25 σημεία», υπογράμμισε από την Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης.
Ο ίδιος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με αφορμή την επίσκεψή του στην Αχαΐα, αναφορικά με την καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, αφού ανέφερε ότι οι υπηρεσίες είναι σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα για τέτοιες περιπτώσεις, είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωσή του από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, «πολύ σύντομα θα δοθούν οι αποζημιώσεις».
Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσιρώνης ξεκαθάρισε ότι ήταν προγραμματισμένη από καιρό η σημερινή του επίσκεψη και δεν σχετίζεται με το αν οι αγρότες θα αποφασίσουν ή όχι κινητοποιήσεις.
 Περαιτέρω, σημείωσε ότι «απεδείχθη πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό ήταν μια μεταρρύθμιση η οποία ήταν απολύτως αναγκαία, ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα και να μπορούμε να συντηρούμε την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία, ακόμα και των ανασφάλιστων».
Όπως είπε, «καταστήσαμε βιώσιμο το σύστημα μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές αθροιστικά με τη φορολογία, για το 85% των μικρών και φτωχών παραγωγών, και σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις είναι πολύ σημαντικές σε σχέση με το παλιό σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης