Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Παπανάτσιου σε Schaeuble: Πρέπει να το καταλάβει ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην Ε.Ε

Επίθεση Παπανάτσιου σε Schaeuble: Πρέπει να το καταλάβει ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην Ε.Ε
Καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, ευρωπαίοι πολίτες είμαστε μπορούμε να λύσουμε μόνοι τα προβλήματά μας
Επίθεση στο γερμανό υπουργό Οικονομικών Shaeuble εξαπέλυσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου λέγοντας οτι «ο γερμανός υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν αποφασίζει μόνος του για τα θέματα της Ευρώπης καθώς δεν είναι η μόνη δύναμη στην ΕΕ».
Η κ. Παπανάτσιου διέψευσε οτι θα γίνει μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων καθώς και ότι το μέτρο αυτό ήταν πρόταση Schaeuble.
«Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση.
Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση… Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας» σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι «δεν είναι μόνο ο Schaeuble, υπάρχουνε κι άλλοι.
Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της.
Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Schaeuble θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην Ε.Ε.».
Η Παπανάτσιου παράλληλα διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017, ό,τι είχαμε ψηφίσει, ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή, αυτό συνεχίζει να υπάρχει» .
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι κάποια στιγμή θα τον καταργήσει, θα φέρει το περιουσιολόγιο και θα γίνει κάποια αναδιανομή των φόρων με βάση την μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει παρά πολύ λίγα χρήματα, που έχει μικρή περιουσία. «Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβηθεί από το περιουσιολόγιο» είπε, προσθέοντας ότι «το περιουσιολόγιο προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, και ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης