Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Πρέπει να δημιουργηθούν χειμερινοί χώροι υποδοχής προσφύγων στα νησιά

Αβραμόπουλος: Πρέπει να δημιουργηθούν χειμερινοί χώροι υποδοχής προσφύγων στα νησιά
Να δοθεί προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες κυρίως στις οικογένειες με παιδιά
«Πάνω από 1 δις ευρώ έχει θέσει στη διάθεση των ελληνικών αρχών και διεθνών οργανισμών η Ε.Ε. που στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα» δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει επειγόντως να υποδειχθεί χώρος στα νησιά για τη δημιουργία κατάλληλων χειμερινών χώρων υποδοχής» ενώ ζήτησε «να δοθεί προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες, κυρίως στις οικογένειες με παιδιά».
Ο ευρωπαίος Επίτροπος, με δήλωσή του μετά τη συνάντηση, χαιρέτισε ως θετική τη μετακίνηση των πιο ευάλωτων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και την αποστολή πλοίου του ελληνικού ναυτικού στη Λέσβο, ζητώντας να γίνει το ίδιο και στη Σάμο.
Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε τέλος, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποτρέπεται η διαφυγή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής και να διασφαλισθεί η επιστροφή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης