Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι μια ασταθής χώρα για επενδύσεις

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι μια ασταθής χώρα για επενδύσεις
"Στο Kυπριακό πρέπει να βρούμε λύση", τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης
«Όσοι δεν έχουν αντοχές φεύγουν», ανέφερε σε δηλώσεις του σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις,  από τα αποκλεισμένα χωριά της Εύβοιας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο Κυπριακό, όσο και στις δηλώσεις του J. Dijsselbloem.
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του J. Dijsselbloem που δήλωσε ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα αλλά για κανένα λόγο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια ασταθής χώρα για επενδύσεις και οικονομικές δραστηριότητες.
Υπάρχουν νόμοι που λειτουργούν και δε νομίζω ότι πρέπει να εκπέμπουμε ένα αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα. Προφανώς υπάρχουν λάθος πολιτικές αλλά τα θέματα αυτά θα τα λύσουν μεταξύ τους οι Έλληνες όταν έρθει η ώρα».
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού από την Εύβοιας όπου πραγματοποιεί περιοδεία στα χιονισμένα χωριά της περιοχής, ερωτώμενος για το κυπριακό που βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες ανέφερε: «Στο Κυπριακό πρέπει να βρούμε λύση.
Εμείς είμαστε στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη και στο πλευρό των ηγετών της Κύπρου.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από τη μία τον Erdogan που όπως δείχνουν τα πράγματα δυσκολεύεται να βρει το δρόμο προς τη σωστή λύση και από την άλλη κάποιους ανθρώπους στην Αθήνα που νομίζουν ότι το σχέδιο της χώρας μπορεί να είναι οι διαρκείς αναβολές.
Όμως δεν μπορεί να είναι μια εθνική υπόθεση συνέχεια σε καθεστώς αναβολής.
Θα πρέπει αν δοθεί λύση και όπως έχουμε πει μια λύση χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις αλλά με τη δύναμη που μπορεί αν πάρει ο κυπριακός λαός από την Ευρωπαϊκή πορεία της μεγαλονήσου».
Σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε  ότι «όσοι δεν έχουν αντοχές φεύγουν.
 Αλλά όπως μου είπε ένα αγρότης πριν από λίγο σημασία έχει το τσουβάλι να έχει μέσα γερά καρύδια.
Τον διαβεβαίωσα ότι όχι μόνο έχει γερά καρύδια αλλά έχει και σκληρά καρύδια που δεν θα υποχωρήσουν και θα επιμείνουν για να αλλάξουμε τη χώρα.
Δεν πτοούμαι γιατί ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να τα βάλουμε με ένα σύστημα που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Αυτός ο στόχος δεν αλλάζει αντίθετα πεισμώνουμε και συνεχίζουμε.
Όποιος έχει αντοχές μένει και παλεύει κάποιοι άλλοι ψάχνουν εύκολες λύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης