Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Νέος Γραμματέας ο Δρόσος - Καμμένος: Η κυβέρνηση αυτή έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πόλεμο

ΑΝΕΛ: Νέος Γραμματέας ο Δρόσος - Καμμένος: Η κυβέρνηση αυτή έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πόλεμο
Με την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, ολοκληρώθηκε η 1η Ειδική Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος
Νέος Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξελέγη από το Εθνικό Συμβούλιο ο Θύμιος Δρόσος με ποσοστό 66%.
Σήμερα διεξήχθη η  1η Ειδική Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου της Β’ περιόδου των ΑΝΕΛ, με αρμοδιότητα την εκλογή Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, των επτά μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, των δύο μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής.
Η έναρξη της Συνόδου έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος Παναγιώτη Σγουρίδη και παρουσιάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Γραμματέα Ιωάννη Μοίρα.
Στη Σύνοδο απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων στα προβλεπόμενα όργανα για τη στήριξη της υποψηφιότητάς τους.
Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την πολιτική ομιλία του Προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου, ο οποίος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ «είναι ένα κυβερνητικό κίνημα που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια.
Μαζί κερδίσαμε πέντε εκλογές και τους είχαμε όλους απέναντί μας.
Δείτε τι έγινε με άλλα πολιτικά κόμματα, δεν επέζησε ποτέ κανένα πλην των ιστορικών κομμάτων.
Κανένα κόμμα δεν κατάφερε να βγάλει πέντε εκλογές, κανένα απολύτως, μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Μίλησε για πόλεμο που έχουν δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πρόσθεσε «όσο κερδίζαμε στις εκλογές τόσο ο πόλεμος γινόταν ακόμα μεγαλύτερος, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο με συκοφαντίες.
 Έφτασαν στο σημείο να απειλούν ανήλικα παιδιά».
«Τους λέμε, λοιπόν, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα έχουν τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Αφήνουμε εκείνους να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε στις εκλογές.
Γιατί είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε διαφορετικά πήγαμε σε εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2015, έχοντας λαϊκή εντολή τετραετίας.
Είπαμε στον ελληνικό λαό ποια είναι η επιλογή μας και ζητήσαμε την έγκρισή του», σημείωσε ο κ. Καμμένος.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πόλεμο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.
Όμως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε στάθηκε όρθια και μπαίνουμε πλέον στο 2017, στη χρονιά που βγαίνει η χώρα από τη λογική των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης και έρχεται η ανάπτυξη.
Αυτό λογιστείτε το στο μυαλό σας, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα Κίνημα με ένα ποσοστό περίπου 4% στις προηγούμενες εκλογές, το οποίο έχει επτά υπουργεία.
Έχουμε την ευθύνη πολλών οργανισμών.
Έχουμε τη δυνατότητα να ασκούμε πολιτική με επιτυχία.
Όλοι οι υπουργοί μας και αυτοί που διατέλεσαν και οι εν ενεργεία υπουργοί είναι εκείνοι που στηρίζουν το κυβερνητικό έργο.
Αυτά τα δύο χρόνια δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με την έννοια ότι παίρνουμε μία καρέκλα και σιωπούμε, αλλά μέσα στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, όταν είδε ότι συγκρούονται οι αρχές μας μπλόκαρε διαδικασίες στην κυβέρνηση, δεν πέρασαν νομοσχέδια.
Οι βουλευτές μας σταμάτησαν νόμους, άλλαξαν νομοσχέδια, μπλόκαραν διαδικασίες, όταν είδαμε ότι εκεί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, να είμαστε το αναγκαίο καλό.
Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό πολιτικό αποτέλεσμα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διότι αυτή την εντολή έχουμε από τον ελληνικό λαό.
Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο ελληνικός λαός ψηφίζει σοφά, δίνοντας εντολές και όταν είσαι συνεπής με τη λαϊκή εντολή την οποία έλαβες από αυτόν δεν σε εγκαταλείπει ποτέ».
Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που παραμένει σταθερή μετά τις εκλογές, ενώ «τα άλλα μικρότερα κόμματα όπως βλέπετε διαλύονται», αλλά και τους βουλευτές, δια του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γιατί πράγματι έδωσαν αγώνες.
Κάλεσε τους προβληματισμένους συναδέλφους που πήραν το λόγο να ξεχάσουν «αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ» και μιλώντας για την πολιτική κατάσταση του τόπου σήμερα είπε πως «η κόρη του μακαρίτη του Γεννηματά κάλεσε το γιο του μακαρίτη του Παπανδρέου ο οποίος διέλυσε την Ελλάδα και αποφάσισαν όλοι μαζί.
Από την άλλη πλευρά ο γιος του Μητσοτάκη ο οποίος έχει κόντρα με την κόρη του Μητσοτάκη αποφάσισε να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και έφερε το γιο του Παπαντωνίου.
Αν είναι δυνατόν».
Όπως είπε, «είναι πολύ απλή η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Τα κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν για να αναχαιτίσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως λένε και στην Εκκλησία, διαλύθηκαν «εις τα εξ ων συνετέθησαν». Ο ένας έφυγε και πήγε στο ΠΑΣΟΚ, ο άλλος στη Νέα Δημοκρατία, ο άλλος περιμένει έξω από την πόρτα να δει που θα πάει.
Τους έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι «σπόνσορες» τους.
Ποιοι μείναμε όρθιοι.
Μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 Τώρα ήλθε η ώρα όλοι μαζί να δουλέψουμε μαζί με τους πολίτες που μας έχουν ανάγκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης