Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Οι πολιτικές εξελίξεις δε θα αργήσουν – Καμία ανοχή στους ψεύτες

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Οι πολιτικές εξελίξεις δε θα αργήσουν – Καμία ανοχή στους ψεύτες
"Δεν ψάχνουμε μέλη a la cart", τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης
«Οι πολιτικές εξελίξεις δε θα αργήσουν», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης στην ομιλία του στην 6η Σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής  Επιτροπής του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για κανένα λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη να δώσει στη σημερινή Κυβέρνηση έμμεσα ή άμεσα κανένα σωσίβιο σωτηρίας».
«Καμία ανοχή στους ψεύτες και στους δημαγωγούς, καμία συνενοχή ούτε τώρα, ούτε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το σημερινό κυβερνητικό σχήμα έχει προκύψει βάσει συγκεκριμένης λαϊκής εντολής.
Αδυναμία του να κυβερνήσει οδηγεί αυτομάτως σε εκλογές.
Η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση».
Σύμφωνα με τον κ. Ξεκαλάκη, «το  ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζουν με πίστη στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της Πατρίδας μας, αλλά τη συναρτούν και με την ευοίωνη προοπτική των Ελλήνων Πολιτών».
Σημείωσε δε, πως «το προσεχές διάστημα, έχουμε χρέος να αποκαταστήσουμε το κύρος της Προοδευτικής Παράταξης και της Αριστεράς που επλήγη και από δικά μας λάθη, αλλά κυρίως από τη δημαγωγία, τις ιδεοληψίες, τον καιροσκοπισμό και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν εργαζόμαστε για μια απλή αύξηση των ποσοστών.
Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε απλά τους 17 βουλευτές 25.
Μας ενδιαφέρει να επηρεάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις κι αυτό ποτέ στην πολιτική ιστορία δεν το κατάφερε ένα κόμμα από την 3η ή 4η εκλογική θέση».
Όπως είπε, «θα πρέπει να καταστεί σαφές προς το εκλογικό σώμα, ότι, αν οι Πολίτες επιθυμούν η Προοδευτική Παράταξη να επηρεάσει ξανά τις πολιτικές εξελίξεις, θα πρέπει να το επισφραγίσουν με την ψήφο τους, δίνοντάς μας ξεκάθαρη εντολή μέσω του ποσοστού και της θέσης της στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές προκύψουν.
Και την εντολή αυτή μπορούμε να τη λάβουμε αν η Παράταξη συγκροτηθεί σε υγιείς βάσεις ηθικής και κανόνων, αν στα παραταξιακά όργανα και στα ψηφοδέλτια οι Πολίτες αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, αν αντί για την ανακύκλωση ή την αναπαλαίωση προκριθεί η ανανέωση προσώπων, νοοτροπιών, δομών και ιδεών».
Σημείωσε ότι την προχθεσινή εξέλιξη την βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναμαζευτεί το όλον ΠΑΣΟΚ, «ως το εναρκτήριο λάκτισμα για την εκκίνηση των διαδικασιών που θα ενώσουν την Προοδευτική Παράταξη και θα φέρουν ξανά στην ίδια κοίτη:
Όλους όσους είμαστε σήμερα εδώ και εκπροσωπούμε την κομματική βάση του Κινήματος.
Αυτούς που πίκραναν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το 2015.
Τα στελέχη που τίμησαν και τιμήθηκαν από το χώρο και τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να απέχουν συνειδητά.
Τους συντρόφους μας που σήμερα από τη Θεσσαλονίκη δημοσιοποιούν τη δική τους πρόταση για το αύριο της Παράταξης.
Τις δεκάδες πανελλαδικές και περιφερειακές κινήσεις που διέπονται από τις ίδιες ιδεολογικές αρχές και αξίες.
Το Ποτάμι που αποτελεί όμορο ιδεολογικά κομματικό χώρο μ’ εμάς και συμμετέχει στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο.
Όλους τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια είτε γύρισαν την πλάτη στο Κίνημα, είτε οδηγήθηκαν σε πολιτική αγρανάπαυση»
Ο κ. Ξεκαλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όλα θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο επικείμενο συνέδριο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ανοικτό – δημοκρατικό – πολυπληθές – αντιπροσωπευτικό – ουσιαστικό.
Για να έχουν νόημα όλα αυτά, το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι «οικογενειακό».
Δεν ψάχνουμε μέλη a la cart, ψάχνουμε στελέχη που θα δώσουν υπεραξία στο εγχείρημα μέχρι την τελική ομογενοποίησή μας».
Βασικό ζητούμενο τώρα, πρόσθεσε, «πρέπει να είναι η δημιουργία – ανασύσταση του πολιτικού υποκειμένου και η εμπέδωση της συλλογικής – θεσμικής λειτουργίας.
Αυτό που τελικά θα προκύψει δεν μπορεί να είναι κάτι οργανικά ερμαφρόδιτο, γιατί τότε θα είναι δυσλειτουργικό, αλυσιτελές, πολιτικά ασπόνδυλο και επικοινωνιακά προβληματικό».
Μέχρι να λήξουν τα θέματα αυτά, «δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ για να ισχυροποιήσουμε τη Συμπαράταξη.
Για να είναι δυνατό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λειτουργεί στη βάση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της αποτελεσματικότητας.
Πρέπει να διαφυλάσσει τη θεσμική και την οργανωτική του λειτουργία κατά πως αυτές αποτυπώνονται στο καταστατικό του», υπογράμμισε .
Όπως είπε, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει με τους 40άρηδες και τα ποσοστά της Συμπαράταξης στις νέες γενιές βρίσκονται στα όρια του μηδενός, τότε ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να απευθυνθούν σ’ αυτές τις γενιές οι συνομήλικοί τους.
Κι εμείς τους έχουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να τους αξιοποιήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης