Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Στόχος η δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Στόχος η δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς
«Στόχος ο ενιαίος ισχυρός προοδευτικός φορέας που αποτελεί σταθερή επιλογή μας», ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είμαστε επικεντρωμένοι στο στόχο της διεύρυνσης του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα KONTRANEWS ο Θ. Θεοχαρόπολυος, ο οποίος σημειώνει ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της  ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζει «απαιτείται ενότητα και όχι κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ανανέωση.
Σε αυτό το πλαίσιο να αναμένετε εξελίξεις σε δύο επίπεδα: πρώτον στην ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κοινωνία και στη Βουλή ως τρίτη πλέον κοινοβουλευτική δύναμη πάνω από την Χρυσή Αυγή και δεύτερον στην ενοποίηση, ανασύνθεση και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου για την δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού ρεύματος της κεντροαριστεράς που θα πρωταγωνιστήσει στην εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.
Στόχος ο ενιαίος ισχυρός προοδευτικός φορέας που αποτελεί σταθερή επιλογή μας».
Σημειώνει δε, πως «η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλα τα κόμματα του ευρύτερου χώρου μας, τις κινήσεις, τα πολιτικά στελέχη, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είναι ανοιχτή.
Να συνδιαμορφώσουμε τους όρους, τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς ένα Συνέδριο εντός των επόμενων μηνών που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς».
Ακόμη, μιλώντας για την οικονομία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με την πολιτική που ασκείται εντείνεται ο φαύλος κύκλος ύφεσης και αυξάνεται η φτωχοποίηση σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
«Όποιος δεν βλέπει αυτή την κατάσταση βρίσκεται κλεισμένος σε γυάλα.
Είχαμε το τεχνητό success story του κ. Σαμαρά, έχουμε τώρα το νέο τεχνητό success story του κ. Τσίπρα.
Απαιτείται εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη με ένα σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ένα αναπτυξιακό σοκ με τόνωση της ζήτησης και ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς αποδοχή των παράλογων απαιτήσεων ορισμένων εταίρων.
«Δεν είναι δυνατόν να δέχεται μεσοπρόθεσμα μετά το 2018 στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% δηλαδή νέα μέτρα, όπως έκανε ο κ. Τσακαλώτος στο πρόσφατο Eurogroup.
Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την χώρα μας οι παράλογες απαιτήσεις στα εργασιακά για άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων και για ανταπεργία των εργοδοτών», αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσθέτει πως «η αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε υποτιμητικές απαιτήσεις για την χώρα όπως η προληπτική νομοθέτηση που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή».
Κατά τον ίδιο, «θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει αυτό που δεν κάνει εδώ και δύο χρόνια, να παρουσιάσει και να εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών σε κάθε τομέα πολιτικής χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων για να αποφευχθούν τα υφεσιακά μέτρα και η υπερφορολόγηση.
 Όσο δεν το κάνει τα αδιέξοδα εντείνονται».
Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά πως θα έχουμε εκλογές, σημειώνει ότι  «ο κ. Τσίπρας θα έχει δύο επιλογές: είτε να προχωρήσει σε εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2017 με στόχο να περισώσει εκλογικά ότι σώζεται είτε να προσπαθήσει να εξαντλήσει την θητεία του με στόχο να μείνει στην θέση της εξουσίας όσο μπορεί περισσότερο».
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν αποκλείει «ο κ. Τσίπρας να φθάσει στο σημείο να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα με νέο προεκλογικό του πρόγραμμα για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη καθώς όπως θα πει δεν θα τα καταφέρει εντός της ευρωζώνης».
«Για αυτό η μόνη λύση είναι η εθνική συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις μακριά από καιροσκοπισμούς που δεν πρέπει να επαναληφθούν», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο ίδιος αποκλείει το ενδεχόμενο σύμπραξης στο εγγύς μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγονατς ότι «συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δεν μας αφορά.
Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει δύο φορές ως συγκυβερνήτη το κόμμα των ΑΝΕΛ, ένα κόμμα της σκληρής εθνικολαϊστικής δεξιάς.
Μία συμπόρευση χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία.
Η οποιαδήποτε όμως εκδοχή της αριστεράς δεν είναι δυνατόν να συνεργάζεται με πολιτικές δυνάμεις που έχουν στις πολιτικές τους θέσεις στοιχεία μισαλλοδοξίας, εθνικισμού και ρατσισμού.
Η δική μας θέση για εθνική συνεννόηση είναι σταθερή».
«Πρότασή μου είναι μία κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με πρόσωπα κοινής αποδοχής», συμπληρώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Χαρακτηρίζει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτός τόπου και χρόνου», καθώς «ζητά εκλογές κάθε μέρα αντί να αντιπολιτεύεται.
Δεν καταθέτει προτάσεις παρά μόνο ασκεί μία στείρα αντιπολίτευση.
Ακολουθεί την πεπατημένη του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού, όπως παλαιότερα με τα Ζάππεια ο Σαμαράς και όπως με το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο Τσίπρας.
Ενώ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για μονομερείς ενέργειες, τώρα ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα προχωρήσει ακόμη και σε μονομερείς ενέργειες.
 Η ΝΔ συνεχίζει να είναι μία βαθιά συντηρητική δύναμη χωρίς καμία ανανέωση ιδεών πολιτικών πρακτικών και προσώπων.
Δεν αποτελεί την λύση αλλά μέρος του προβλήματος για την χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης