Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Υπεραρκετά τα μέτρα που έχουμε λάβει για να κλείσει η αξιολόγηση – Αλλάζει η ΕΕ το 2017

Βίτσας: Υπεραρκετά τα μέτρα που έχουμε λάβει για να κλείσει η αξιολόγηση – Αλλάζει η ΕΕ το 2017
Δεν μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είπε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η Ελλάδα έχει λάβει υπεραρκετά μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα που η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να πάρει για μετά το 2018.
Πολύ γρήγορα και με δικές μας πρωτοβουλίες πρέπει από τη μια οι Ευρωπαίοι, από την άλλη το ΔΝΤ να τα βρουν μεταξύ τους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, ούτε και των πρόωρων εκλογών, εφόσον προκύψει αδιέξοδο.
«Όποιος πάει στη μάχη για να πεθάνει δεν κάνει για πόλεμο», ανέφερε ο κ.Βίτσας για να τονίσει πάντως πως εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, αλλάζουν όλα.
«Ο Σόιμπλε λέει ότι πια η Ευρώπη έχει μηχανισμό και ότι στο βαθμό που θα αποφασίσει το ΔΝΤ να μείνει ή να φύγει, τότε θα πρέπει να επανδιαπραγματευτούμε το ήδη υπάρχον τρίτο μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ.Βίτσας, ο οποίος εκτίμησε ο υπουργός πως δεν βλέπει κανένα συμφέρον για την Γερμανία να μπει σε έναν τέτοιο αγώνα να ρίξει την κυβέρνηση.
«Οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πραγματιστές.
Νομίζω τελικά θα συνταχθούν σε αυτό που είναι "λογικό"», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «στο τέλος του 2017 θα υπάρχει μια άλλη εικόνα της Ευρώπης που θα έχει προκύψει μέσω των εκλογών».
«Το 2016 υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στην οικονομία, το να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία αμφιβολίας δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη» υποστήριξε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση κατά κύριο λόγο οφείλεται στην διαφωνία μεταξύ των θεσμών και έχει ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα.
«Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν είναι πως η δική μας κυβέρνηση την υπογραφή που έχει βάλει προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την κάνει πράξη σε όλο της το εύρος και αυτό έχει αναγνωρισθεί, οι συμμαχίες έχουν αλλάξει, εμπλέκονται και νέοι παίχτες, στις ΗΠΑ, η διεθνής χρηματοοικονομική κατάσταση που μετά από έναν κύκλο κρίσης αρχίζει και σκέφτεται» ανέφερε ο κ.Βίτσας.
Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ.Βίτσας είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπαίνουν καν στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ υποστήριξε ότι δεν δεχόμαστε έξωθεν πιέσεις.
Αναφορικά με το Κυπριακό ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι οι θέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας ταυτίζονται και παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, δηλώνοντας πως κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του.
«Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση της Κύπρου.
Η θέση της Ελλάδας ενοχλεί, το να λυθεί στα διεθνή πλαίσια το Κυπριακό» τόνισε ο κ.Βίτσας, ο οποίος παραδέχθηκε πως έχουν παρατηρηθεί αστοχίες, όπως για παράδειγμα σε κάποιες περιοχές προσλήψεις που έχουν γίνει ειδικά για δομές προσφύγων να κατευθύνονται αλλού, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές προσφύγων εκεί.
«Το ζήτημα το παρακολουθούμε και με τον Γιάννη το Μουζάλα και με την Έφη την Αχτσιόγλου» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης