Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης: Θα χρειαστούν νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση – Ακόμα και περικοπή συντάξεων

Καραγκούνης: Θα χρειαστούν νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση – Ακόμα και περικοπή συντάξεων
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μας έφερε στο σημείο να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας για να κλείσει η αξιολόγηση διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Καραγκούνης, ο οποίος δεν απέκλεισε στα νέα μέτρα να συμπεριλαμβάνεται η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.
«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μας έφερε στο σημείο να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πακέτο μέτρων και για μετά το 2018, που δεν αποκλείουν νέα μείωση συντάξεων, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, αλλά και μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ.
«Η προεκλογική περίοδος στην Ευρώπη βάζει την Ελλάδα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, οι δανειστές δεν βιάζονται να κλείσει η αξιολόγηση, εμείς βιαζόμαστε» είπε ο κ.Καραγκούνης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για να βγει δοκιμαστικά στις αγορές.
Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ.Καραγκούνης υποστήριξε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνει μέτρα.
«Εάν δεν συμμετάσχει, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι το 4ο μνημόνιο, όπως το περιέγραψε ο Β. Σόιμπλε» ανέφερε ο κ.Καραγκούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης