Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Η αξιολόγηση καθυστερεί να κλείσει λόγω διαφωνίας ΔΝΤ - θεσμών

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Η αξιολόγηση καθυστερεί να κλείσει λόγω διαφωνίας ΔΝΤ - θεσμών
Αξιοποιούμε τη δυναμική της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό, έχουμε την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ο κ.Αμανατίδης
Στη διαφωνία του ΔΝΤ με μέρος των θεσμών απέδωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κατόπιν της Διάσκεψης της Γενεύης.
«Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στις συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περιεκτικές και ουσιαστικές προτάσεις, οι οποίες είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε στη φάση της αξιοποίησης της δυναμικής, η οποία δημιουργήθηκε στη Διάσκεψη της Γενεύης».
Όσον αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ.Αμανατίδης είπε ότι «έχει καταρρεύσει όλη η φιλολογία και όλη η πολιτική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας».
«Το θετικό από την προσπάθεια της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα είναι η αναγνώριση της αναγκαιότητας να προχωρήσει επιτέλους η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα και να μπει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, το οποίο διαρκεί 27 χρόνια και δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα» είπε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης