Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι παράνομοι μετανάστες, ο Donald Trump και οι ταυτόσημες απόψεις με την Χρυσή Αυγή

Οι παράνομοι μετανάστες, ο Donald Trump και οι ταυτόσημες απόψεις με την Χρυσή Αυγή


Πριν ένα χρόνο ένα κόμμα στην Ελλάδα παρουσίασε τις θέσεις του ως προς το μείζον θέμα της μετανάστευσης και των προσφυγικών ορών που κατέκλισαν την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.
Πριν ένα χρόνο λοιπόν η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει
1)Να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε οι σύριοι να παραμείνουν στην Συρία μέσω ζωνών ασφαλείας
2)Όσοι μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα να περιορίζονται σε συγκεκριμένους χώρους ελεγχόμενους.
Εκείνη την περίοδο στην εποχή που άκμαζε η αριστερή προπαγάνδα η Χρυσή Αυγή για μια ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε φασιστικό κόμμα και το ακόμη σημαντικότερο επικρίθηκε επειδή χαρακτήρισε τους μετανάστες… λαθρομετανάστες.
Η κριτική που άσκησε η Χρυσή Αυγή ήταν ότι οι προσφυγικές ροές θα αποδειχθούν ιστορικό λάθος της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Ένα χρόνο μετά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σε συνεντεύξεις του επέκρινε την Γερμανία για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι απέτυχε η Ευρώπη στην διαχείριση της κρίσης.
Μίλησε ο Trump για δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην Συρία, χαρακτήρισε τους μετανάστες παράνομους που εισέρχονται στην Ευρώπη και τόνισε ότι πρέπει να ανακοπεί το μεταναστευτικό ρεύμα.
Για τους αμερικανούς πολίτες οι δηλώσεις Trump είναι φυσιολογικές.
Η αριστερή προπαγάνδα όμως προσπάθησε να στιγματίσει ως φασιστική την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής που αποδείχθηκε η μόνη μεταξύ των κομμάτων εθνικά υπεύθυνη στο ζήτημα των μεταναστών.
Πλέον πολλοί μιλούν για ζώνες ασφαλείας στην Συρία και για τρόπους ώστε να ανακοπεί δραστικά το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη.
Όμως την ίδια στιγμή οι απόψεις Trump αποτελούν απόψεις σχεδόν όλων των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη.
Το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ο Trump, οι εθνικιστές και η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είναι παράλογοι ή απλά αποτυπώνουν πικρές αλήθειες που οι κοινωνίες αναγνωρίζουν;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης