Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμετάκλητα αυτό που στην ουσία απαιτεί ο Schaeuble για το ΔΝΤ

tags :
Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμετάκλητα αυτό που στην ουσία απαιτεί ο Schaeuble για το ΔΝΤ
Ο ελληνικός λαός απαιτεί την αλήθεια και τον σεβασμό
«Στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει τον ελληνικό λαό αφού έχει ήδη αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα αυτό που στην ουσία απαιτεί ο κ. Schaeuble» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο κ. Μητρόπουλος προσθέτει ότι «η ΕΝΥΠΕΚΚ, πιστή στο καθήκον αληθείας απέναντι στον ελληνικό λαό για επιστημονική, αντικειμενική και έντιμη ενημέρωση των συμπατριωτών μας, ανέτρεξε στο κείμενο της Απόφασης-Συμφωνίας της Συνόδου των Αρχηγών των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί :
α) την υποχρεωτική συμμετοχή του ΔΝΤ (για τεχνική στήριξη και χρηματοδότηση) στο τρίτο πρόγραμμα, την οποία μάλιστα έχει και γραπτώς ζητήσει και
β) την αυτόματη διακοπή τού τρέχοντος προγράμματος και τη συνομολόγηση άλλου στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν μετάσχει σ’ αυτό».
Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ παραθέτει το κείμενο «όπως έχει αυτούσιο συμπεριληφθεί στον ν. 4334/2015 (ΦΕΚ Α 80/16-7-2015, σελ. 746 και 753)
«A euro area Member State requesting financial assistance from the ESM is expected to address, wherever possible, a similar request to the IMF. This is a precondition for the Eurogroup to agree on a new ESM programme. Therefore Greece will request continued IMF support (monitoring and financing) from March 2016.» (σελ. 746)

και στα ελληνικά

«Ένα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ., αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν, ένα ανάλογο αίτημα στο Δ.Ν.Τ.. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του Δ.Ν.Τ. (υποστήριξη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016.» (σελ. 753 ν. 4334/2015)».
«Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, να πει όλη την αλήθεια στους Έλληνες. Ο ελληνικός λαός δεν αξίζει τον εμπαιγμό.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί την αλήθεια και τον σεβασμό αφού έχει κάνει όλες τις τεράστιες θυσίες που του ζητήθηκαν άδικα και παράλογα, χωρίς να ευθύνεται» τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ και καταλήγει:
«Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση μαζί με τα λοιπά κόμματα του μνημονιακού τόξου να δώσουν εξηγήσεις στον λαό και να δηλώσουν πού θέλουν επιτέλους να οδηγήσουν τη χώρα και τι μέλλον επιφυλάσσουν στη νεολαία μας που συνεχίζει να μεταναστεύει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης