Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν στέκει αυτό που λέει ο Schaeuble αν φύγει το ΔΝΤ – Δεν αλλάζει το πρόγραμμα

Σκουρλέτης: Δεν στέκει αυτό που λέει ο Schaeuble αν φύγει το ΔΝΤ – Δεν αλλάζει το πρόγραμμα
Το ΔΝΤ δεν μετείχε έως τώρα στο πρόγραμμα παρά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι δεν ισχύει αυτό που λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble σχετικά με την ανάγκη ενός νέου ελληνικού προγράμματος σε περίπτωση που φύγει το ΔΝΤ διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star ο κ.Σκουρλέτης είπε πως έως τώρα το ΔΝΤ δεν μετείχε στο πρόγραμμα παρά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος.
«Δεν έχουμε υπογράψει μνημόνιο με το ΔΝΤ.
Άρα αυτό που λέει ο Schaeuble δεν στέκει γιατί επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και μέχρι τότε η χώρα, αν αφεθεί από τις πολιτικές τρικλοποδιές, θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος εκτίμησε πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής ή αποχώρησης του ΔΝΤ.
«Και μόνο αν μπορούσαμε να σταματήσουμε την πολιτική συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα, η οικονομία της χώρας θα απογειωνόταν» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κληθείς να απαντήσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε πως «δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο εκλογών».
Ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι αυτά που είναι από τον περασμένο Μάιο, αναφέροντας πως δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για μείωση του αφορολόγητου.
«Έχουμε συμφωνήσει ότι τα ψηφισμένα μέτρα επαρκούν.
Σήμερα η χώρα έχει συμφωνία.
Η κυβέρνηση την παρουσίασε στο λαό στις εκλογές του 2015 και τώρα την εφαρμόζει» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης