Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Trump θέλει τη διάλυση και όχι την αλλαγή της Ευρώπης – Καμπανάκι για το Βερολίνο

Παπαδημούλης: Ο Trump θέλει τη διάλυση και όχι την αλλαγή της Ευρώπης – Καμπανάκι για το Βερολίνο
Να ολοκληρωθεί χωρίς εμπλοκή και μεγάλες καθυστερήσεις η β’ αξιολόγηση ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι δηλώσεις του Donald Trump, ο οποίος χαιρέτισε το Brexit και προανήγγειλε νέες αποχωρήσεις από την ΕΕ, πρέπει να ηχήσουν ως προειδοποιητικό καμπανάκι για το Βερολίνο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Ο Trump δεν επιθυμεί την αλλαγή της Ευρώπης, μία “ευρωπαϊκή” Γερμανία στη θέση μίας «γερμανοκρατούμενης» Ευρώπης.
Αν ήταν κάτι τέτοιο, θα ήταν μία θετική δήλωση.
Ο Trump, όπως όλοι οι ακροδεξιοί, επιθυμεί τη διάλυση της Ευρώπης, όχι την αλλαγή της Ευρώπης.
Η ηχηρή του δήλωση «ζήτω το Brexit, η Ευρώπη πρέπει να διαλυθεί», θα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι, σε όσους επιμένοντας στη λογική μιας «γερμανοκρατούμενης» Ευρώπης με απόλυτο δόγμα τη λιτότητα, διευκολύνουν τη δυναμική μίας διάλυσης της Ευρώπης» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπαδημούλης.
«Τα αντανακλαστικά που πρέπει να εγερθούν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ευρύτερο δυνατό δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό φάσμα των Ευρωπαίων είναι ότι ακριβώς για να μη διαλυθεί η Ευρώπη, όπως θέλουν ο Τραμπ, η Λεπέν, ο Φάρατζ και οι όμοιοί τους.
Θα πρέπει η Ευρώπη να αλλάξει, να προσφέρει στους πολίτες, απασχόληση, ανάπτυξη, δικαιώματα, ασφάλεια, αυτά που τους έχει υποσχεθεί αλλά μένουν στα χαρτιά.
Πρέπει να ξεκολλήσει η βελόνα του Βερολίνου από το «λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα».
Αν δεν γεφυρωθούν τα χάσματα μεταξύ Βορρά – Νότου, πλουσίων και φτωχών, τότε η Ευρώπη θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «αυτή η χοντροκομμένη παρέμβαση του Trump θα πρέπει να μας ταρακουνήσει, για να καταλάβουμε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα μας να προχωρήσει χωρίς εμπλοκή και μεγάλες καθυστερήσεις η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
«Καθώς εκτός από τον Trump, έχουμε έναν παράγοντα μεγάλης αστάθειας στη γειτονιά μας - ακριβώς δίπλα μας - που λέγεται Τουρκία.
Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αστάθεια» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης