Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός: Λύση και συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Σαντορινιός: Λύση και συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έως τα μέσα Φεβρουαρίου
Schaeuble και ΔΝΤ είναι οι πιο σκληροί παίκτες που πιέζουν την Ελλάδα για νέα επαχθή μέτρα είπε ο υφ. Ναυτιλίας
Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση και θα υπάρξει συμφωνία για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας,  Ν.Σαντορινιός.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Σαντορινιός τόνισε ότι «όλο το οικονομικό επιτελείο της χώρας αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στο να κλείσει η αξιολόγηση γιατί δεν θέλουμε να την πάμε πιο πίσω».
«Αν όχι στα τέλη του Γενάρη, μέσα στον Φλεβάρη θα έχουμε μία λύση και συμφωνία για τη Β’ αξιολόγηση» είπε ο κ.Σαντορινιός.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble περί κινδύνων που θα προκύψουν για το ελληνικό πρόγραμμα σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και το ΔΝΤ, είναι οι πιο σκληροί παίχτες και προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να δεχθεί επαχθή μέτρα.
«Είναι τόσο μικρή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα, που το ζήτημα συμμετοχής του δεν είναι οικονομικής φύσης, αλλά πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση του Schaeuble» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.
Ερωτηθείς για το θέμα που δημιούργησε η πρόταση του για την αξιοποίηση νησίδων στο Αιγαίο, ο κ.Σαντορινιός τόνισε ότι αυτή αφορούσε τουριστική αξιοποίησή τους στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού, όσων ενδιαφέρονται για την παρατήρηση εξαιρετικών ειδών του ζωϊκού και φυτικού βασιλείου, και όχι υποδομές εγκατάστασης.
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Σαντορινιός αναρωτήθηκε, αν το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ακόμη Κεντροαριστερά και είπε ότι οι διεργασίες εκεί αφορούν τον χώρο του Κέντρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης