Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιχείρηση «όλα στο φως» το επικοινωνιακό ισοδύναμο για τα μέτρα της β' αξιολόγησης

Επιχείρηση «όλα στο φως» το επικοινωνιακό ισοδύναμο για τα μέτρα της β' αξιολόγησης
Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει τον διεμβολισμό της επικαιρότητας βγάζοντας από το …συρτάρι μια επιχείρηση «όλα στο φως»
Τα επικοινωνιακά …ισοδύναμα τα οποία χρησιμοποιήσει ως προκάλυψη στον «επώδυνο συμβιβασμό» για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης αναζητά η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να φέρεται έτοιμο να ακολουθήσει την «δοκιμασμένη» και διαχρονική πολιτική συνταγή της σκανδαλολογίας.
Ήδη η επιβεβαίωση του bankingnews.gr για την μετονομασία του «κόφτη» δαπανών σε «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων» για την περίοδο μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος «ξεθωριάζει» τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης η οποία πάντως επιμένει ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών και πως δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα για μετά το 2018.
Καλά πληροφορημένες πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι στο επόμενο κρίσιμο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει τον διεμβολισμό της επικαιρότητας βγάζοντας από το …συρτάρι μια επιχείρηση «όλα στο φως», για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το φλέγον ζήτημα της διαπραγμάτευσης η οποία για να κλείσει φαίνεται πως θα απαιτηθούν και νέες σημαντικές υποχωρήσεις.
Ως εκ τούτου αναμένεται να αναδειχθούν επικοινωνιακά, υποθέσεις μεγάλων σκανδάλων, όπως η υπόθεση NOVARTIS, λίστες φοροδιαφυγής ενώ θα ληφθούν και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Χθες πάντως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το σκάνδαλο της Novartis ήταν σαφής.
«Η υπόθεση της Novartis αποτελεί ένα κορυφαίο οικονομικό και, κατά πάσα πιθανότητα, πολιτικό σκάνδαλο», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για να συμπληρώσει ότι «σε περίπτωση που εισαγγελέας στην έρευνά του θεωρήσει πως υπάρχει εμπλοκή πρώην υπουργού ή άλλου προσώπου το οποίο εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οφείλει αμελλητί να μεταβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, ώστε η Βουλή να προχωρήσει στις δικές της ενέργειες, δηλαδή, να προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης».
Η υπόθεση των καταγγελιών κατά της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS τοποθετείται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο ακόμη και για σκάνδαλο εφάμιλλο ή και μεγαλύτερο από εκείνο της SIEMENS. Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επικαλούμενος την πολύχρονη πείρα του, ως ο εισαγγελικός λειτουργός που άνοιξε πριν από 11 χρόνια τον φάκελο Siemens, δήλωσε πως «η πείρα και το ένστικτο μου ως εισαγγελέας μου δημιουργούν την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση Novartis είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση της Siemens», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε ευθέως τον Άδωνη Γεωργιάδη και για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων επί υπουργίας του.
Ενδεικτικό των κυβερνητικών προθέσεων είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η εφημερίδα «Αυγή», έδωσε το στίγμα, καθώς σε πρωτοσέλιδο τίτλο έκανε λόγο για «χιονοστιβάδα Novartis» και καταιγιστικές εξελίξεις από την πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Επιπλέον στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά και η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens η οποία αναπόφευκτα θα οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση και θα βάλει σε δεύτερο πλάνο του κάδρου την οικονομία και τις όποιες εξελίξεις προκύψουν από τις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση ως τότε θα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να βάζει στο στόχαστρό της την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας την κατηγορία πως φέρουν ακεραία την ευθύνη καθώς «εξέθρεψαν τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή», καλλιεργώντας παράλληλα προσδοκίες ότι είναι αποφασισμένη «να βάλει φρένο στο πάρτι του μαύρου χρήματος και στα φαινόμενα διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης