Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός (υφ. Ναυτιλίας): Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Θα αξιοποιήσουμε τουριστικά μικρά νησιά

Σαντορινιός (υφ. Ναυτιλίας): Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Θα αξιοποιήσουμε τουριστικά μικρά νησιά
Οι Τούρκοι πάντα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αυτά τα ζητήματα υποστήριξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας
Την θέση ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις και στα σχέδια του για την αξιοποίηση 28 βραχονησίδων.
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Έχουμε νησιά, την περίοδο από το 1900 έως και σήμερα, τα οποία έχουν πάψει να κατοικούνται, διότι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν.
Τέτοια νησιά, αν τα αναβιώσεις, αν τους δώσεις τη δυνατότητα να είναι επισκέψιμα από τουρίστες, θα αποκτήσουν οικονομική ζωή.
Όχι απαραίτητα πάνω στο νησί, αλλά θα βοηθήσουν  τις τουριστικές ροές στα διπλανά, μικρά νησιά» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαντορινιός.
«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει πίσω.
Εμείς λέμε τι ισχύει και αυτό που ισχύει είναι, υποδομές πρόσβασης προκειμένου να είναι επισκέψιμα αυτά τα νησιά, τα οποία κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο» επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.
Ερωτηθείς για το εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιο κατοίκησης των 28 βραχονησίδων, ο κ.Σαντορινιός τόνισε ότι θα κατατεθεί πρόταση στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και να υλοποιηθεί.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις από την τουρκική κυβέρνηση ο υφυπουργός είπε ότι «οι Τούρκοι πάντα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αυτά τα ζητήματα».
«Είναι νησιά στα οποία δεν θα πάμε σε εποικισμούς, αλλά θα δημιουργήσουμε  μία τουριστική ροή» ανέφερε ο κ.Σαντορινιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης