Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Κόκκινη γραμμή η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων – Σημάδια ανάπτυξης

tags :
Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Κόκκινη γραμμή η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων – Σημάδια ανάπτυξης
Υπάρχει μια εργασιακή ζούγκλα, η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί σε μια νύχτα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία έκανε λόγο για εργασιακή ζούγκλα που δεν μπορεί να αντιστραφεί σε μια νύχτα.
«Καταγράφονται σημάδια ανάπτυξης της οικονομίας και αύξηση της μισθωτής εργασίας.
Η ανάπτυξη πρέπει να είναι δίκαιη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση [...].
Δεν είναι ιδεοληψία, όπως μας κατηγορεί η ΝΔ» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Βάκη αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
Ερωτηθείσα για την αξιολόγηση και το ΔΝΤ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ μπορεί να έχει δύο ερμηνείες.
«Είτε ότι η ευρωζώνη αποφασίζει με τα δικά της εργαλεία να προχωρήσει στην οικονομική διακυβέρνηση, είτε -κάτι που το απεύχομαι- να δηλώνει ότι μεγαλώνει η γερμανική επικυριαρχία» τόνισε η κα.Βάκη.
Σχολιάζοντας το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, η κα.Βάκη υπογράμμισε ότι στο πολυσέλιδο κείμενο προκύπτει πως τα Μέσα Ενημέρωσης δανειοδοτήθηκαν με επισφαλείς εγγυήσεις, με ποσά 1,3 δισ ευρώ, ενώ περισσότερα από 400 εκατομμύρια πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης