Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Συμβιβαστήκατε με τους πιο ακραίους δανειστές - Τώρα στέλνετε... επιστολές μετάνοιας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Συμβιβαστήκατε με τους πιο ακραίους δανειστές - Τώρα στέλνετε... επιστολές μετάνοιας
Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ΝΔ δε θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, προσθέτοντας ότι ο μόνος που θα απολυθεί θα είναι ο Αλ. Τσίπρας από τον ελληνικό λαό
Ιδιαιτέρως σκληρές κατηγορίες επεφύλασσε για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.
«Η ομιλία σας κ. Τσίπρα χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό ότι «υποθήκευσε για 100 χρόνια τη δημόσια περιουσία».
Όπως προσέθεσε, οι επιλογές της κυβέρνησης κόστισαν στην Ελλάδα 86 δισ. ευρώ.
«Εσείς κ. Τσίπρας συμβιβαστήκατε με τους πιο ακραίους δανειστές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε κάνει σωστές μονομερείς ενέργειες, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πλέον «στέλνει επιστολές μετάνοιας στους δανειστές».
Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, ο επικεφαλής της ΝΔ επισήμανε πως αυτή θα ισχύσει από το 2031, κάτι που ο κ. Τσίπρας ξεχνά να επισημάνει.
«Το τρέχον κόστος παραγωγής καθιστά μη επωφελή την ενασχόληση με τα αγροτικά», ανέφερε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός ψευδώς ισχυρίστηκε ότι το 85% των αγροτών θα πληρώσουν λιγότερες εισφορές.
«Ως προς την απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, η Κομισιόν λέει ότι είμαστε προτελευταίοι, μετά τη Μάλτα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Συνεχίζοντας τις προσωπικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από συγκρούσεις που αποβαίνουν σε βάρος της χώρας».
«Ως τι εμφανίζεται ο κ. Μουλόπουλος; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα του ΔΟΛ.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, επίσης, πως ο κ. Τσίπρας ανησυχεί για τους εργαζομένους στο ΔΟΛ, όμως «τους εργαζόμενους στα κανάλια δεν τους σκεφτήκατε, όταν θέλατε να κλείσετε τους τηλεοπτικούς σταθμούς».
«Τι εννοείτε για το θεσμικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ;
Εννοείτε να φορτώσουμε βάρη στους φορολογούμενους;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.
«Υπήρξε μυστική συνάντηση Παππά-Μουλόπουλου-Ψυχάρη;», συνέχισε.
Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ΝΔ δε θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, προσθέτοντας ότι ο μόνος που θα απολυθεί θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης