Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ ο Ν. Παππάς - Συναντήσεις με συνεργάτες του Trump και επιχειρηματικούς ομίλους για το 5G

Στις ΗΠΑ ο Ν. Παππάς - Συναντήσεις με συνεργάτες του Trump και επιχειρηματικούς ομίλους για το 5G
Οι κκ Καμμένος και Παππάς αναμένεται να συναντηθούν και με ομογενείς συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου
Αξιωματούχους της νέας διοίκησης του Donald Trump, συνεργάτες του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου, Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συναντήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται από χθες 18 Ιανουαρίου 2017 στην Ουάσινγκτον.
Μαζί με τον κ. Παππά βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Οι δύο υπουργοί έχουν προσκληθεί σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει απόψε το βραδύ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, με αφορμή την 58η ορκωμοσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης, οι δύο υπουργοί έχουν προσκληθεί στη δεξίωση που θα προηγηθεί προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημήτριου, καθώς και σε αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, του Ανώτατου Συμβούλου του Προέδρου των Η.Π.Α., George Gigikos και του μέλους του Κογκρέσου, Gus Bilirakis.
Πρόκειται για ένα «privee» δείπνο στο οποίο θα μετέχουν συνεργάτες του κ. Trump, πρόσωπα που χρηματοδότησαν την καμπάνια του, αλλά και επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας, με τον Νίκο Παππά να έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές της, το ελληνικό πρόγραμμα και τη διαπραγμάτευση, αλλά και τη στάση του Δ.Ν.Τ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ Καμμένος και Παππάς αναμένεται να συναντηθούν και με ομογενείς συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, επιχειρώντας να ανοίξουν οδούς επικοινωνίας με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και δικτύων στο επίκεντρο των συναντήσεων Παππά

Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς έχει θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο τουλάχιστον δύο συναντήσεις με εκπροσώπους και τη διοίκηση μεγάλων τηλεπικοινωνιακών ομίλων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δικτύων, του ίντερνετ και των επικοινωνιών.
Καλά πληροφορημένες πήγες ανέφεραν στο bankingnews.gr πως οι συναντήσεις αυτές γίνονται ενόψει της δημοπράτησης του δικτύου 5G, με τον υπουργό να επιχειρεί να προσελκύσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο κ. Παππάς αναμένεται να κάνει μία τρίτη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι και πάλι τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα, στις οποίες αναμένεται να απευθύνει επενδυτικό προσκλητήριο, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι ασφαλής επενδυτικός προορισμός ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και στην πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης